Obeležitev 10. obletnice Aninega dvora

22. 09. 2022
Obeležitev 10. obletnice Aninega dvora

Na včerajšnji dan pred natanko desetimi leti je Rogaška Slatina postala bogatejša za eno najlepših ambientalnih dvoran 21. stoletja v Sloveniji. 

Novosti ob prvem okroglem jubileju delovanja Aninega dvora je na priložnostnem dogodku predstavil direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina, g. Dino Markovinovič in jih razdelil v tri vsebinske sklope: digitalizacija kulturne dediščine s tehnologijo obogatene resničnosti, vzpostavitev že šeste stalne zbirke »Po poti lepote« in vključitev priznanih akademskih umetnikov iz Rogaške Slatine. Posebne zahvale so bile namenjene podjetju Kozmetika Afrodita, ljudskemu ustvarjalcu Naniju Poljancu, ga. Tanji  Pak in ga. Ljubici Kočica ter nenazadnje podjetju Atlantic Droga Kolinska, PE Rogaški vrelci in Zavodu za gozdove.

 

Župan mag. Branko Kidrič je v nagovoru izrazil zadovoljstvo v sledenju sprejete Strategije  trajnostnega razvoja turizma in trženja turistične destinacije Rogaška Slatina za obdobje 2020 – 2027. Izpostavil je, da je Anin dvor z raznoliko vsebino postal nepogrešljiv vezni člen pomembnih dogodkov, digitalna nadgradnja že obstoječih in dodajanje novih vsebin pa bo zagotovo pripomogla k številčnejšemu obisku in še boljši sinergiji med vsemi deležniki v destinaciji.