Rogaška Slatina – Mesto v gosteh na 38. Slovenskem knjižnem sejmu

22. 11. 2022
Rogaška Slatina – Mesto v gosteh na 38. Slovenskem knjižnem sejmu

Občina Rogaška Slatina se letos kot mesto v gosteh predstavlja na 38. Slovenskem knjižnem sejmu, ki poteka od 22. do 27. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Slovenski knjižni sejem je največji knjižni dogodek leta, ki združuje do 400 kulturnih prireditev. Letos poteka tako v živo kot tudi preko spleta, tematsko pa je posvečen 100. obletnici rojstva priljubljene otroške pisateljice in novinarke Ele Peroci. To je tudi razlog, da so k sodelovanju kot mesto v gosteh povabili Rogaško Slatino, kjer se je pisateljica rodila in kjer letošnje leto obeležujemo kot Leto Ele Peroci.

 

Rogaška Slatina se vse dni predstavljala ne sejemskem prostoru. Gre namreč za priložnost promocije občine in kraja skozi kulturo. V sklopu sodelovanja bodo izvedeni tudi štirje dogodki.

 

  • Ela Peroci – lutkovna predstava Pozabljene pravljice za predšolske otroke v izvedbi dijakinj in dijakov Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije iz Ljubljane.

 

  • Branje ob zdravilni vodi – predstavitev Rogaške Slatine in njene zgodovine skozi zgodbe domačinov, o čemer bo pripovedovala Erna Ferjanič, predsednica Literarnega društva Sončnica, ter zdravilne vode in vodnih vrelcev, ki jih bo predstavila Marija Čakš. Dogodek bo glasbeno  popestrila Manca Druškovič.

 

  • Rogaška Slatina in Anin dvor – predstavitev Rogaške Slatine, Aninega dvora ter knjig o Rogaški Slatini in knjig, ki so nastale pod okriljem grupe Kunsthaus (Nani Poljanec, Peter Mikša, Sara Špelec in glasbenik Andreja Toplišek).

 

  • Zinka Črepinka – predstavitev slikanic in lutkovne predstave o Zinki Črepinki, pogovor z avtorico, slikanje dijakov na steklo ter nastop šolske glasbene skupine.