Sprejem najboljših dijakov

18. 09. 2019
Sprejem najboljših dijakov

V ponedeljek, 16. septembra, je župan občine Rogaška Slatina zdaj že tradicionalno sprejel najboljše dijake Šolskega centra Rogaška Slatina. 

Sprejem najboljših dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina pri županu mag. Branku Kidriču

 

V ponedeljek, 16. septembra, je župan občine Rogaška Slatina zdaj že tradicionalno sprejel najboljše dijake Šolskega centra Rogaška Slatina. gre za ustanovo, ki s svojim izobraževalnim programom tako na lokalni kot tudi na regionalni in državni ravni predstavlja pomemben segment srednješolskega izobraževanja. Letos se je sprejema udeležilo osem dijakov, kar pomeni, da so ti dijaki vsa leta šolanja dosegli odličen uspeh in/ali bili zlati maturanti.

 

V svojem nagovoru je župan izrazil posebno zadovoljstvo, da je v družbi uspešnih mladih, ki veliko obetajo. Zaključek srednje šole je zagotovo prelomnica in vsi tisti, ki so pred štirimi leti začasno odložili odločitev, kaj želijo v prihodnje početi, morajo zdaj končno izbrati. To je le eden od izzivov, ki jih čakajo v naslednjih letih izobraževanja do takrat, ko se bodo redno zaposlili. Ves ta čas pa je na voljo, da dokažejo svoje kvalitete ter se bodočim potencialnim delodajalcem in ostalim predstavijo v najboljši luči. Z že dosedanjimi aktivnostmi in dosežki so dokazali, da znajo prisluhniti drugim, jih spoštujejo, so delovni, vztrajni in jih ni strah izzivov.

 

Na uspešno delo posameznikov pomembno vpliva tudi okolje, v katerem bivajo in delajo, zato gre posebna zahvala ravnateljici mag. Dubravki Berc Prah in njenemu celotnemu kolektivu.

 

Na koncu je župan vsem še enkrat čestital, jim zaželel uspešno nadaljnje šolanje ter izrazil upanje, da jim bosta Šolski center in Rogaška Slatina ostala v lepem spominu. Izročil jim je praktična spominska darila.

 

Sprejema so se udeležili Andrej Belcer, Tajana Gobec in Urša Podgoršek iz programa gimnazija ter Katja Brilej, Jonatan Cencelj, Niki Kodrič, Sara Leben in Manja Maček iz programa tehnik optik.