Izposoja koles tudi za krajša časovna obdobja

26. 07. 2019
Izposoja koles tudi za krajša časovna obdobja

S 1. avgustom 2019 bo omogočena avtomatizirana izposoja koles tudi za krajša časovna obdobja. Trajanje najema bo lahko: do 3 dni, tedensko, mesečno ali sezonsko. V Rogaški Slatini je na voljo 42 koles, od tega 12 električnih

SISTEM ZA AVTOMATIZIRANO IZPOSOJO KOLES V ROGAŠKI SLATINI IN PODČETRTKU

 

Tudi v letu 2019 je na voljo javni samopostrežni dostop do koles »Mobilno Obsotelje« v Občini Rogaška Slatina (Slatna kolesari) in v Občini Podčetrtek (Via Obsotelje).

 

Sistem izposoje koles »Mobilno Obsotelje« predstavlja enega od delov mozaika razvoja trajnostne mobilnosti in je namenjen vsem občanom občine Rogaška Slatina in občine Podčetrtek, turistom in športnim navdušencem v kolesarstvu. Gre za avtomatiziran, praktičen in ekološko naravnan sistem prevoza za potovanje po vsakdanjih opravkih. Uporabniki se z njegovo uporabo izognejo vožnji z avtomobilom, prihranijo čas pri iskanju prostega parkirnega mesta, zmanjšajo izpuste ogljikovega dioksida in poskrbijo za kanček vsakdanje rekreacije.

 

Skupno je v uporabi 30 navadnih koles in 12 električnih koles, ki jih je možno prevzeti in oddati na šestih postajah: Poslovni center Vrelec, Pegazova ploščad in Spar v Rogaški Slatini ter TIC Podčetrtek, Terme Olimia – Breza in Aqualuna v Podčetrtku.

 

Uporaba je zelo enostavna, vse kar mora bodoči uporabnik storiti, je registracija v prostorih Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina (TIC) na Zdraviliškem trgu 1 ali sedežu Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, Škofja Gora 1. Ob registraciji posameznik prejme kartico, ki na postaji odklepa kolesa in omogoča 14 ur kolesarjenja na teden. Sistem deluje po principu pridobitve uporabniške »pametne« kartice, s katero si lahko posameznik izposodi kolo na eni lokaciji, opravi vožnjo do druge lokacije in tam kolo vrne.

 

Od 01. avgusta 2019 bo omogočena uporaba koles tudi za krajša časovna obdobja:

 

Upokojenci in otroci, starosti od 14 do vključno 16 let:

 

Trajanje

najema

Registracija za uporabo

samo navadnih koles

Registracija za uporabo

navadnih in električnih koles

do 3 dni 2,50 € 5,00 €
tedenska 5,90 €
10,00 €
mesečna 10,00 € 17,50 €

sezonska

15,00 € 30,00 €

 

Vsi ostali uporabniki:

 

Trajanje

najema

Registracija za uporabo

samo navadnih koles

Registracija za uporabo

navadnih in električnih koles 

do 3 dni 5 € 10 €
tedenska 10 €
20 €
mesečna 20 € 35 €

sezonska

25 € 50 €

 

Uporaba koles je po registraciji brezplačna.

 

Podrobnejše informacije so zajete v Splošnih pogojih dostopa in uporabe skupnega sistema za izposojo koles v sezoni 2019, ki so objavljeni na spletni strani Občine Rogaške Slatina in Občine Podčetrtek.

 

V mestu Rogaška Slatina je zgrajenih veliko kolesarskih poti, ki omogočajo varno vožnjo posameznikov, skupin ter družin.

 

Lokacije kolesarskih postaj:

• Celjska cesta 30 pri Podjetniškem centru Vrelec

• Zdraviliški trg pri Pegazovi ploščadi

• Kidričeva ulica pri Policijski postaji oz. Spar-u.