Predstavitev raziskovalnih nalog

19. 06. 2019
Predstavitev raziskovalnih nalog

Predvidevati, zbirati informacije, raziskovati, preverjati … Z vsem tem so se spet ukvarjali mladi iz slatinskih osnovnih šol in šolskega centra, ki so z raziskovalnimi nalogami pridobivali nova znanja.

Predstavitev raziskovalnih nalog

 

Predvidevati, zbirati informacije, raziskovati, preverjati … Z vsem tem so se spet ukvarjali mladi iz slatinskih osnovnih šol in šolskega centra, ki so z raziskovalnimi nalogami pridobivali nova znanja. Na letošnji predstavitvi, ki je potekala 12. junija v prostorih Kulturnega centra, je sodelovalo 35 mladih pod vodstvom 11 mentorjev.

 

V uri in pol so mladi raziskovalci predstavili 10 zanimivih tem: zbirko spominkov KolekcijANA, Književne like v delih Ele Peroci, Frazemi: španska vas ali mala malca?, »Biti ženska« v Rogaški Slatini, Negonjski slap in odlagališče odpadkov pod njim, Učinkovitost avtomobilskega katalizatorja, Agronomsko kakovost prsti na Kozjanskem, Bobre na pritoku Sotle, Zaznavanje ostankov radioaktivnega procesa obsevanja z radioaktivnimi izotopi v oreščkih in Pok se je slišal po vsej Obsoteljski.

 

Raziskovalne naloge so razkrili veliko zanimivega, mladi pa so z njihovo izdelavo pridobili pomembno izkušnjo. Veseli nas, da zanje to predstavlja svojevrsten izziv in se tega lotevajo odgovorno. Rezultat tega je visoka raven kakovosti nalog, saj je ena izmed nalog na državnem tekmovanju dosegla srebrno, dve pa bronasti priznanji.