Sprejem najboljših dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina

30. 09. 2018
Sprejem najboljših dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina

Šolski center Rogaška Slatina predstavlja temelj srednješolskega izobraževanja v občini. Poklicna šola je tu prisotna že več kot sedem desetletij, dodobra pa se je tudi že uveljavil gimnazijski program.

Uspešno delo šole potrjujejo najboljši dijaki, ki jih je na tradicionalnem sprejemu gostil župan mag. Branko Kidrič.

 

Sprejema so se udeležili: Ines Hlupič, Blaž Jančič, Katja Stojnšek, Marko Tacer in Lara Tepeš iz programa gimnazija ter Nuša Bezjak iz programa tehnik optik.

 

Takšen sprejem je zagotovo eden lepših dogodkov. Nekaj posebnega je namreč biti v družbi mladih, ki so s talentiranostjo, predvsem pa s trdim delom dosegli odličen uspeh v vseh letih srednješolskega izobraževanja in/ali postali zlati maturanti. To so dijaki, ki so aktivni na različnih področjih in so svojevrsten pečat dali tako šoli kot okolju.

 

Župan je v svojem nagovoru izrazil prepričanost, da s takšno miselnostjo in delom uspeh ne more izostati niti v prihodnje. Cilji so jasno zastavljeni, vedo kaj hočejo, treba je le še prehoditi pot. Morda se po končanem študiju vrnejo nazaj v domače okolje, kjer se ponuja kar nekaj priložnosti. Ena od takih je na novo odprt Poslovni center Vrelec, ki je lahko odskočna deska mladim, ki se želijo preizkusiti v podjetništvu.

 

Podjetno in iznajdljivo pa mora biti tudi vodstvo šolo, ki skrbi za zagotavljanje prijetnega okolja, kjer se da delati, zaposleni in dijaki pa se dobro počutijo, za kar gre največja zahvala ravnateljici mag. Dubravki Berc Prah. Župan je na koncu vsem šestim uspešnim dijakom čestital za dosežen uspeh in jim izročil praktična spominska darila.