Zaključena energetska prenova Kulturnega centra

22. 09. 2018
Zaključena energetska prenova Kulturnega centra

Občina Rogaška Slatina ob podpori evropskih sredstev zaključila energetsko sanacijo še dveh javnih objektov.

V Občini Rogaška Slatina je zaključen projekt »Energetska sanacija občinske stavbe in kulturnega centra,« v okviru katerega sta potekali energetski sanaciji dveh javnih objektov. Naložba je bila z današnjo prireditvijo v prenovljenem Kulturnem centru Rogaška Slatina uradno predana svojemu namenu. Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je ob tej priložnosti predstavil informacije v zvezi z izvedbo.

 

Na objektu upravne stavbe Občine Rogaška Slatina je izvedena toplotna izolacija hladnega podstrešja, zamenjano dotrajano stavbno pohištvo, vgrajena toplotna črpalka, zamenjan plinski kotel in izveden oplesk obstoječe fasade. Navedena dela so bila opravljena v preteklem letu. Projekt se je nadaljeval v leto 2018, ko je bila opravljena še glavnina del na Kulturnem centru Rogaška Slatina. Na tem objektu je zamenjano stavbno pohištvo, izvedena toplotna izolacijska fasada ter vgrajena toplotna črpalka. Kot sestavni del projekta je urejena tudi polnilna postaja za električne avtomobile na parkirišču pri kulturnem centru, v neposredni bližini priključka na glavno cesto. Postaja omogoča brezplačno polnjenje dveh avtomobilov hkrati. Glavnino del je kot nosilni izvajalec gradnje opravila družba Makro 5 gradnje.

 

Vrednost celotnega projekta znaša 804.000 evrov, ob sofinanciranju v višini 227.000 evrov iz Kohezijskega sklada EU in iz državnega proračuna. Pričakovan letni prihranek iz naslova izboljšanja energetske učinkovitosti obnovljenih objektov znaša 5.000 evrov za občinsko stavbo in 10.000 evrov za kulturni center. Prenovljena infrastruktura prispeva tudi dobremu počutju uporabnikov ter splošnemu videzu in urejenosti kraja.

 

Občina Rogaška Slatina