Predaja obnovljenih sprehajalnih poti in zemljevidov uporabnikom

18. 07. 2018
Predaja obnovljenih sprehajalnih poti in zemljevidov uporabnikom

V sklopu sledenja programu trajnostno orientirane turistične destinacije, ki je v letu 2018 prejela tudi zlati znak Green destination, je župan občine predal obnovljene sprehajalne poti in zemljevide uporabnikom.

V sklopu sledenja programu trajnostno orientirane turistične destinacije, ki je v letu 2018 prejela tudi zlati znak Green destination, je župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, uradno otvoril in predal v uporabo obnovljene in označene sprehajalne poti.

 

Šest sprehajalnih poti, ki so nadgrajene tudi s tremi tematskimi (vodno, steklarsko ter vinsko) ter obnovljen zemljevid kolesarskih in planinskih poti domačinom in gostom omogočata vpogled in gibanje po razkošju poti, po katerih je zelena Rogaška Slatina od nekdaj slovela. V občinskih strokovnih službah načrtujejo, da bi v prihodnjem letu, s sodelovanjem JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina, natisnjene zemljevide prenesli tudi v digitalno obliko in tako zahtevnejšim obiskovalcem omogočili tudi sodobnejšo uporabo.

 

Kartiranje je izvajala družba Geofoto d.o.o., za oblikovanje kart je odgovorna družba Podoba d.o.o., celotna vrednost projekta (skupaj z izvedbo tradicionalnih oznak poti, ki jih je izvedla družba Panles d.o.o.), pa je znašala 11.000,00 EUR.

 

Z nadgradnjo obstoječe turistične infrastrukture tako Občina Rogaška Slatina uresničuje cilje, k uresničevanju katerih se je zavezala ob prejemu zlatega znaka Green destination 2018.