Ureditve hodnika za pešce v Steklarski ulici v Rogaški Slatini

16. 07. 2018
Ureditve hodnika za pešce v Steklarski ulici v Rogaški Slatini

V sklopu programa odprave nevarnih prometnih točk v Občini Rogaška Slatina je župan občine, mag. Branko Kidrič dne 20.6.2018 s prerezom traku uradno predal v uporabo hodnik za pešce v Steklarski ulici.

Mag. Branko Kidrič je ob tej priložnosti na kratko predstavil tudi vsebino in ključne informacije o investiciji.

 

Občina Rogaška Slatina že vrsto let skrbi za zagotavljanje večje prometne varnosti, tako da se je z izgradnjo hodnika za pešce na Steklarski ulici, na odseku od policijske postaje do uvoza k Srednješolskemu centru, predvsem nadaljevalo z izvedbo akcijskega načrta v sklopu Celostne prometne strategije, ki je namenjen tudi odpravi nevarnih odsekov v mirujočem prometu. V sklopu izgradnje 250 m hodnika je bila posodobljena tudi horizontalna in vertikalna prometna signalizacija in urejena javna razsvetljava s postavitvijo 14 kandelabrov ter ureditvijo samostojnega prižigališča.

 

Vrednost celotnega projekta, vključno s stroški projektiranja, gradbeno obrtniških del in nadzora je znašala 75.000 €, dela pa je izvajalo podjetje VOC Ekologija d.o.o. s partnerjem, lokalnim podjetjem Bračun Marijan s.p., Ročna in strojna zemeljska dela. Celotno investicijo je pokrila Občina Rogaška Slatina iz letošnjega proračuna.