Podpis pogodbe za izgradnjo otroškega igrišča v Rogaški Slatini

02. 03. 2018
Podpis pogodbe za izgradnjo otroškega igrišča v Rogaški Slatini

V Občini Rogaška Slatina je potekal podpis pogodbe za izgradnjo centralnega otroškega igrišča. Skorajšnji začetek del sta oznanila župan mag. Branko Kidrič, in g. Bojan Hočevar, direktor na javnem razpisu izbrane družbe CVP.

V Občini Rogaška Slatina je potekal podpis pogodbe za izgradnjo centralnega otroškega igrišča. Skorajšnji začetek del sta oznanila župan občine, mag. Branko Kidrič, in g. Bojan Hočevar, direktor na javnem razpisu izbrane družbe CVP. Mag. Branko Kidrič je ob tej priložnosti na kratko predstavil vsebino.

 

V okviru projekta bo urejeno otroško igrišče velikosti 1.300 m2, namenjeno vsem starostnim kategorijam otrok. Največje tovrstno igrišče na območju Obsotelja in Kozjanskega je predvideno na lokaciji nekdanjega »mini-golfa,« med dostopno cesto proti smučišču Janina in igrišči za tenis, torej v neposredni bližini parkirne hiše, Muzeja Anin dvor in manj kot pet minut hoje od Zdraviliškega parka. Igrišče bo opremljeno s trampolini, igralnimi grebeni in tuneli, gugalnicami, peskovnikom, plezalno mrežo, kombiniranim igralom ter z drugimi manjšimi elementi. Med igralnimi površinami bodo speljane peščene poti, oprema vključuje pitnik, klopi in smetnjake. Občina je v preteklem letu postala lastnik manjšega lokala ob bližnjih teniških igriščih, ki bo s svojo kavarniško ponudbo na voljo tudi uporabnikom otroškega igrišča. Občina si želi v prihodnjih letih še obogatiti športno in rekreacijsko infrastrukturo območja pod Janino, ki s tem postaja eno od središč družabnega življenja občanov in gostov Rogaške Slatine.

 

Skupna vrednost pogodbe za izvedbo gradbenih del ter dobavo igral in opreme znaša 212.000 EUR, ocenjena vrednost vseh stroškov projekta 250.000 EUR. Pričetek del je predviden marca, zaključek junija letos.