Izjava župana, mag. Branka Kidriča z dne 14.3.2020

14. 03. 2020

Spoštovane občanke in občani,

 

koronavirus je pričakovano vstopil tudi v naše okolje. Glede na dogodke v naši okolici in potek epidemije bi bilo iluzorno pričakovati, da se ne bo širil. Pomembno je, da smo skupaj s pristojnimi službami podvzeli vse ukrepe, da bo epidemija čim bolj obvladljiva oz obvladana. Na tem mestu bi se želel zahvaliti direktorici JZ Zdravsteni dom Šmarje pri Jelšah in direktorici JZ Celjske lekarne ter njunim sodelavcem, ki so pravočasno storili vse, da bosta ti pomembni vstopni točki nemoteno dostopni vsem  občanom. Zahvaljujem se tudi vsem sodelujočim v organih zaščite in reševanja, ki se močno trudijo omejiti meje epidemije ter vsem posameznikom, ki razumete pomen samozaščite in samoizolacije. Tudi v prihodnje bomo v celoti sledili napotkom in odredbam državnih organov ter sodelovali z vsemi pristojnimi institucijami s področja civilne zaščite, ter vas sprotno obveščali o uvedenih nujnih začasnih ukrepih. Izjave in informacije v zvezi z ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije najdete na spletni strani Občine Rogaška Slatina, v dveh pasicah: Zadnje novice in Zadnje uradne objave.

 

Kot ste lahko razbrali iz naših predhodnih izjav za javnost, se javno življenje v prihodnjem tednu izjemno omejuje, zgolj z namenom preprečevanja širjenja okužbe. Zagotovljeno bo varstvo otrok za starše, ki delajo na izpostavljenih delovnih mestih; tako za predšolske otroke, kot za šoloobvezne.  Vse javne šole bodo zaprte, prav tako javno podjetje OKP Rogaška Slatina, ki bo izvajalo zgolj redni odvoz smeti. Do nadaljnjega je odpovedan izredni avtobusni prevoz, namenjen starejšim občanom. V kolikor bo potrebno, bomo sprejeli tudi druge začasne nujne ukrepe, z namenom  zaščite prebivalstva. Prosimo vas, da se na javne institucije obračate zgolj v nujnih primerih, saj manj stikov pomeni hitrejšo zmago nad epidemijo.

 

Solidarnost je človečnost. Skušajmo biti strpni in sočutni en do drugega ter v celoti upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in osebnega zdravnika, ki ga telefonsko kontaktirajte, v kolikor pri sebi opazite simptome. Pogum je tudi, če si umivate roke in ostajate doma.

mag. Branko Kidrič

Župan