Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 21.3.2020

21. 03. 2020

Spoštovane občanke in občani,

 

življenje v teh dneh in tednih se je močno spremenilo. Še vedno vse moči usmerjamo v izvajanje preventivnih ukrepov, ki pa bodo učinkoviti le, če jih bomo vsi upoštevali in dosledno izvajali. Vsakdo od nas je na preizkušnji, obstaja pa vrsta izpostavljenih poklicev, ki se v času epidemije ne morejo ustaviti. Izkažimo spoštovanje strokovnjakom v zdravstvenih poklicih, civilni zaščiti, gasilcem, trgovkam in številnim drugim, ki vsakodnevno odhajajo od doma ter jim po svojih močeh olajšajmo delo.

 

Srečali smo se z nekaj izzivi, ki smo jih uspeli hitro in uspešno rešiti. Na pomoč so že priskočili številni prostovoljci, ki se jim ob tej priložnosti ponovno zahvaljujem; prav tako pa sem hvaležen, da so ulice našega mesta začasno prazne. 

 

Kot župan in občan občine Rogaška Slatina (predvsem pa kot sin in oče) se zavedam resnosti situacije, zato ponovno pozivam k doslednemu upoštevanju sprejetih ukrepov in navodil medicinske stroke. 

 

Kljub temu, da smo prisiljeni biti narazen, smo povezani z nevidnimi vezmi vzajemnosti, spoštovanja in skrbi za druge. Skupaj bomo premagali ta virus. Varčujmo z močmi.

 

Ostajajmo doma!

 

mag. Branko Kidrič

župan