Varnost v cestnem prometu v času epidemije

04. 04. 2020

V teh dneh se tudi v cestnem prometu zaradi epidemije koronavirusa srečujemo z nevsakdanjimi okoliščinami, kar pa nikakor ne pomeni, da pravila vedenja v cestnem prometu ne veljajo več.

 

Brezplačno parkiranje v modrih conah na območju Občine Rogaška Slatina  je začasno ukinjeno, kar pomeni, da lahko začasno časovno neomejeno parkirate na vseh javnih površinah, kadar ste na nujnih opravkih.

 

Ostajajmo doma, če pa moramo vseeno na pot z vozilom, vozimo strpno in previdno. Naj nas prazne ceste in ulice ne zavedejo k prekoračitvi hitrosti. Vozniki in sopotniki v vozilu naj bodo pripeti z varnostnim pasom, voznik naj med vožnjo nikakor ne uporablja mobilnega telefona.

 

Redarji Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Šmarje pri Jelšah in Kozje tudi v teh izrednih razmerah izvajajo naloge, povezane z zagotavljanjem varnosti v cestnem prometu. Poleg zagotavljanja javnega reda in miru ter nadzorovanju spoštovanja Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin (Uradni list RS, št. 38/20) posebno skrb tudi zdaj posvečajo ranljivim skupinam udeležencev v prometu.

 

Vsaka nepotrebna nesreča v cestnem prometu v tem času pomeni še večjo obremenitev zdravstvenega sistema, saj zahteva tako dodatno delo medicinskega osebja kot tudi uporabo zaščitnih in tehničnih sredstev, ki so sicer potrebna za obvladovanje izbruha epidemije.

 

Ostanimo zdravi – tudi tako, da upoštevamo pravila vedenja v cestnem prometu.

 

Bodimo strpni, spoštljivi in solidarni. Ostajajmo doma.