Na voljo je mobilna aplikacija #OstaniZdrav

20. 08. 2020
Na voljo je mobilna aplikacija  #OstaniZdrav

Vlada Republike Slovenije je vzpostavila aplikacijo za varovanje zdravja in življenja ljudi #OstaniZdrav, ki je za uporabnike prostovoljna in brezplačna, prav tako je tudi prilagojena slovenskim standardom varovanja osebnih podatkov. Državljanke in državljane želijo spodbuditi, da bodo aplikacijo uporabljali v čim večji meri ter s tem razbremenili slovenske epidemiologe in tudi zmanjšali potrebo po ukrepih, ki jih sprejema vladna strokovna skupina. Osnovni  namen aplikacije je, da je državljankam in državljanom omogočeno, da izvejo, ali so bili morda v stiku s kom, ki je okužen z novim koronavirusom. Aplikacijo uvajajo v korist javnega zdravja in zdravja posameznika.

 

Pri obvladovanju koronavirusa smo lahko uspešni le skupaj, zato je po navedbi Ministrstva za javno upravo pomembno, da si aplikacijo #OstaniZdrav naloži čim več uporabnikov in s tem, poleg seveda upoštevanja navodil stroke (nošenja mask, upoštevanja razdalje, umivanja rok oz. razkuževanja in higiene kašlja), pripomoremo tudi k ozaveščenosti in odgovorni zaščiti sebe in svojih bližnjih.

 

Zdravje je naše največje bogastvo, bodimo odgovorni in privoščimo ga sebi, pa tudi drugim.

 

Zato Ministrstvo za javno upravo poziva, da pomagate pri širjenju informacij in ozaveščanju. Osnovne informacije so na voljo na spletni strani https://www.gov.si/ostanizdrav ter pripravljene za tisk v obliki pdf. letaka in plakatov.

 

Vsa omenjena gradiva so na voljo prek povezave https://we.tl/t-avScHM7apO.

 

Skupaj zmoremo.

Pegaz