Objava javnega zbiranja ponudb za premično premoženje občine

28. 05. 2021

Številka: 478-0023/2021

Datum:   28.5.2021

 

 

Občina Rogaška Slatina, Izletniška ulica 2, 3250 Rogaška Slatina na podlagi 77. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18; ZSPDSLS-1), v skladu s 16. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18) ter Načrtom ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Rogaška Slatina za leto 2021, objavlja

 

JAVNO ZBIRANJE PONUDB ZA PRODAJO PREMIČNINE

 

1. Naziv in sedež organizatorja javnega zbiranja ponudb:

 

Občina Rogaška Slatina, Izletniška ulica 2, 3250 Rogaška Slatina

 

2. Opis predmeta prodaje:

 

umetna trava z granulatom, površina 7.560 m2, rabljena, v predhodni uporabi 7 let, v letu 2020 pridobljena od Občine Rogatec.

 

3. Vrsta pravnega posla:

 

Prodaja premičnega premoženja. Prodajna pogodba bo sklenjena z najugodnejšim ponudnikom, v roku 15 dni od poziva prodajalca, v nasprotnem primeru lahko prodajalec k podpisu pogodbe pozove naslednjega najugodnejšega ponudnika in zadrži varščino ponudnika, ki pogodbe noče podpisati.

 

4. Ponudbena cena:

 

Izhodiščna vrednost za premičnino, ki je predmet prodaje, znaša 24.999,00 EUR (z DDV).

 

5. Način in rok plačila kupnine:

 

Najugodnejši ponudnik je dolžan plačati kupnino v 30 dneh od sklenitve prodajne pogodbe na podračun Občine Rogaška Slatina. Plačilo celotne kupnine, vključno z davkom na dodano vrednost, v določenem roku je bistvena sestavina pravnega posla.

 

6. Varščina:

 

Višina varščine, ki znaša 10% od izhodiščne vrednosti, je potrebno nakazati na podračun Občine Rogaška Slatina, SI56 013060100004020, sklic SI00 714199, z navedbo namena nakazila »Varščina – javno zbiranje ponudb 478-0023/2021«.

 

Uspelemu ponudniku se bo vplačana varščina vštela v kupnino, ostalim ponudnikom pa bo varščina brezobrestno vrnjena, v roku 15 dni po končanem javnem razpisu.

 

Prodajalec ima pravico zadržati varščino v primeru, da izbrani ponudnik odstopi od ponudbe ali če ne plača kupnine v roku 30 dni od sklenitve pogodbe in prodajalec zaradi tega razdre pogodbo oziroma odstopi od pogodbe.

 

7. Način, mesto in rok oddaje ponudbe:

 

Na javnem zbiranju ponudb lahko sodelujejo pravne in fizične osebe, ki se pravočasno in pravilno prijavijo, tako da najkasneje do četrtka, 17.6.2021 do 11.00 ure, v zaprti ovojnici z napisom »NE ODPIRAJ – PONUDBA ZA UMETNO TRAVO«, na naslov Občina Rogaška Slatina, Izletniška ulica 2, Rogaška Slatina priporočeno po pošti (katera mora na naslov prispeti do določenega datuma in ure) ali osebno, predložijo naslednja dokazila:

- izpolnjen in podpisan obrazec ponudbe (priloga št. 1);

- dokazilo o plačani varščini za premičnino - v višini 10 % izhodiščne vrednosti premičnine (original);

- v primeru, da se javnega odpiranja ponudb v imenu ponudnika udeleži pooblaščenec, je potrebno predložiti pisno pooblastilo in fotokopijo osebnega dokumenta pooblaščenca.

 

Pri javnem zbiranju ponudb kot ponudniki ne morejo sodelovati cenilec, člani komisije in z njimi povezane osebe, ki so določene v 7. odstavku 51. člena ZSPDSLS-1.

 

Nepopolne in nepravočasne ponudbe, ponudbe brez dokazila o plačilu varščine in ponudbe, ki bodo nižje od izhodiščne vrednosti bodo iz postopka izločene. Ne glede na navedeno v prejšnjem stavku lahko ponudnik, ki je oddal ponudbo, ki vsebuje vse sestavine ponudbe, ima pa pomanjkljivo dokumentacijo, tako ponudbo dopolni do odpiranja ponudb.

 

8. Javno odpiranje ponudb bo v četrtek, 17.6.2021, ob 12.00 uri, v sejni sobi Občine Rogaška Slatina, Izletniška ulica 2, 3250 Rogaška Slatina. V primeru, da bo ponudbo za nakup premičnine poslalo več ponudnikov s ponujenim istim zneskom kupnine, se bodo ti pozvali k oddaji nove ponudbe. Ponudniki bodo o odločitvi obveščeni v osmih dneh od dneva odpiranja ponudb.

 

Pri izbiri ponudnika bo upoštevan kriterij:

- ponujena cena.

 

Prednost pri izbiri bo imel tisti ponudnik, ki bo ponudil najvišjo ceno.

 

8. Ostale določbe:

 

- Župan Občine Rogaška Slatina lahko začeti postopek javnega zbiranja ponudb do sklenitve pravnega posla, brez obrazložitve in brez odškodninske odgovornosti, ustavi, pri čemer se ponudnikom povrne plačana varščina, brez zamudnih obresti.

- Ponudbe bo obravnavala komisija, ki jo imenuje župan.

- Premičnina je naprodaj po načelu »videno-kupljeno«, zato kasnejše reklamacije ne bodo upoštevane.

- Premičnina bo izročena po prejemu celotne kupnine. Kupec jo prevzame na lokaciji in odpelje na lastne stroške.

- Pogoji iz tega javnega razpisa so sestavni del prodajne pogodbe.

- Dodatne informacije v zvezi s prijavo in pogoji razpisa, kakor tudi informacije v zvezi z ogledi predmetne premičnine, so na voljo pri Petri Gašparić, 038181715

- To javno zbiranje ponudb za prodajo premičnin se objavi na spletni strani Občine Rogaška Slatina obcina@rogaska-slatina.si

 

 

                                                                                                              Župan Občine Rogaška Slatina

                                                                                                              mag. Branko Kidrič, l.r.