Evidentiranje kandidatov za posredovanje imena kandidata za oblikovanje liste predstavnikov ustanoviteljev v Svet zavoda RŠS

23. 03. 2022

OBČINA ROGAŠKA SLATINA

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

Izletniška ulica 2, 3250 Rogaška Slatina

T: 03 81 81 700

F: 03 81 81 724

E: obcina@rogaska-slatina.si

www.rogaska-slatina.si

Številka: 032-0007/2022

Datum:   23.3.2022

 

Zadeva: Evidentiranje kandidatov za posredovanje imena kandidata za oblikovanje liste predstavnikov ustanoviteljev v Svet zavoda Regijskega študijskega središča

 

Regijsko višje in visokošolsko središče (v nadaljevanju RŠS) je javni zavod pristojen za razvoj terciarnega izobraževanja na območju Savinjske (statistične) regije. Ustanoviteljice so poleg občin tudi regionalni gospodarski zbornici Celje in Velenje ter šest območnih obrtno-podjetniških zbornic (Celje, Velenje, Šentjur, Mozirje, Laško, Žalec).

 

V skladu z 8. členom Statuta Regijskega študijskega središča Svet zavoda sestavlja 12 članov, in sicer 5 predstavnikov imenujejo ustanoviteljice, od tega 3 predstavnike Mestna občina Celje in 2 predstavnika ostale občine Savinjske (statistične) regije, 2 predstavnika imenujeta ustanoviteljici gospodarska in obrtna zbornica, 1 predstavnika Vlada Republike Slovenije, 3 predstavnike imenujejo višje in visokošolski zavodi v regiji ter 1 predstavnika imenujejo delavci, zaposleni v zavodu.  

 

Sedanji člani Sveta zavoda RŠS so:

- predsednik: Alojz Razpet (predstavnik terciarnega izobraževanja);

- namestnica predsednika: Brigita Tratnik (predstavnica Mestne občine Celje);

člani:

- Romana Zabret, Blaž Zafošnik (predstavnika Mestne občine Celje);

- Marija Sodin, mag. Samo Kramer (predstavnika občin ustanoviteljic);

- Vilijem Kolar, mag. Matej Meža (predstavnika gospodarskih in obrtnih zbornic);

- dr. Tatjana Kovač, viš. pred. mag. Darja Plank (predstavnici terciarnega izobraževanja);

- Jerneja Meža (predstavnica zaposlenih).

 

Svetu zavoda RŠS v sedanji sestavi poteče mandat 28. 11. 2022. Občina Rogaška Slatina je bila pozvana, da posreduje predlog za člana sveta zavoda RŠS, ki bo uvrščen na listo kandidatov, o kateri se bo izvedlo glasovanje.

 

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je na seji dne 22.3.2022 sprejela sklep, da se evidentirajo kandidati iz območja Občine Rogaška Slatina za predlaganje imenovanja (2) predstavnikov občin Savinske statistične regije.

 

Pozivamo vas, da na priloženem obrazcu najkasneje do dne 4.4.2022 do 15.00 ure na naslov Občine Rogaška Slatina, Izletniška ulica 2, Rogaška Slatina ali na uradni e naslov občine posredujte svoj obrazložen predlog.

 

 

 mag. Andrejka Flucher, l.r.

                                                                                                                                  Predsednica komisije

 

 

Objava:

- spletna stran občine

 

Poslano:

- članom občinskega sveta

- krajevnim skupnostim