Otvoritvi parkirišča za avtodome, polnilne postaje in energetsko sanirane športne dvorane

13. 07. 2019

V sklopu projekta »Popotnikom prijazna turistična destinacija« je ob Sotelski cesti v Rogaški Slatini pričelo obratovati novo parkirišče za avtodome, ki vključuje tudi polnilno mesto za električna vozila.

Otvoritev parkirišča za avtodome s polnilno postajo za električna vozila in energetsko sanirane športne dvorane balinček v Rogaški Slatini

 

V sklopu projekta »Popotnikom prijazna turistična destinacija« je ob Sotelski cesti v Rogaški Slatini pričelo obratovati novo parkirišče za avtodome, ki vključuje tudi polnilno mesto za električna vozila. S tem je občina izpolnila enega od številnih ukrepov trajnostne mobilnosti, ki jih je zapisala v celostno prometno strategijo.

 

Postajališče za avtodome (PZA) je izvedeno ob Športni dvorani Balinček ob Sotelski cesti v Rogaški Slatini, omogoča parkiranje šestih avtodomov naenkrat. Namenjeno je krajšemu postanku in počitku med potovanjem turistov z avtodomi. Postajališče zagotavlja priključke za polnjenje baterij in rezervoarjev s svežo vodo ter praznjenje odpadne vode in WC kaset. Prostor za počitek je opremljen z mizo, klopmi in hortikulturni ureditvijo. Parkirno mesto za polnjenje električnih vozil pa omogoča polnjenje različnih prevoznih sredstev, kot so avtomobili, kolesa, invalidski vozički, itd.

 

Uporaba PZA je za vse uporabnike brezplačna in dostopna brez omejitev. Do nadaljnjega je brezplačna tudi uporaba polnilnega mesta za električna vozila.

 

Gradbeno obrtniška dela je izvajala družba Gradnje Tadina, medtem ko je elektro dela izvajal Bračun Marjan s.p. Vrednost vseh izvedenih del, skupaj s stroški izdelave projektne dokumentacije, nadzora in varnostne koordinacije, je znašala 145.000 EUR, pri čemer je bilo 65.000 EUR zagotovljenih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in državnega proračuna.

 

Na istem območju je potekala izvedba še enega projekta, energetsko prenovo Športne dvorane Balinček je izvajala družba SPOT Gradnje. Vrednost vseh izvedenih del, skupaj s stroški izdelave projektne dokumentacije, nadzora in varnostne koordinacije, je znašala 110.000 EUR, pri čemer je 14.500 EUR bilo zagotovljenih kot sofinanciranje Eko sklada.

 

Občina Rogaška Slatina