Spremenjen način delovanja JZ ZD Šmarje pri Jelšah od 16.3.2020 do preklica

15. 03. 2020
Spremenjen način delovanja JZ ZD Šmarje pri Jelšah od 16.3.2020 do preklica

Iz javnega zavoda Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah obveščajo o spremenjenem načinu dela od dne 16.3.2020 do preklica.

 

Zdravstvena oskrba prebivalcev se od 16.3.2020 dalje organizira na enotni točki, v Zdravstveni postaji Šmarje pri Jelšah, Celjska cesta 16, 3240 Šmarje pri Jelšah.

 

Vhod v Zdravstveno postajo Šmarje pri Jelšah zaklenjen in nadzorovan, izvajala se bo triaža pri vsakem posameznem obiskovalcu s strani zdravstvenega osebja.

 

V Zdravstveni postaji Šmarje pri Jelšah bo delovala infektivna ambulanta, ambulanta NMP ter administrativna ambulanta.  Za vse ostale stvari (recepti, izvidi, napotnice, bolniški stalež, nega), ki se lahko uredijo telefonsko, preko elektronske pošte, e naročanja kontaktirajte vašo ambulanto od 8.  do 13. ure. Telefonsko številko in e-mail naslov najdete na spletni strani www.zd-smarje.si. V primeru, da se v ambulanti nihče ne oglasi, za življenjsko ogrožajoče zadeve pokličite 112. Normalno bo delovala antikoagulantna ambulanta ter pregledi nosečnic.  Laboratorij bo deloval samo v Zdravstveni postaji Šmarje pri Jelšah.

 

Vse paciente pozivajo, da glede na trenutno situacijo, počakajo z vsemi nenujnimi zadevami.

 

Do nadaljnjega se zapirajo naslednje dejavnosti:

zobne ambulante, za nujne primere je odprta enotna vstopna točka v Zdravstvenem domu Celje.

splošne ambulante v Rogaški Slatini, Podčetrtku in Kozjem.

vse preventivne dejavnosti (referenčne ambulante, logoped, psiholog).

fizioterapija (razen napotitev Zelo hitro).

 

Vodstvo JZ ZD Šmarje pri Jelšah ponovno prosi vse občane,  da vsi občani z znaki okužbe dihalnih  poti in s povišano telesno temperaturo najprej kontaktirajo  telefonsko številko 03 818 37 00 in ne hodijo v zdravstveno postajo ter da se ravnajo po telefonskih navodilih zdravnika.