Seznanitev javnosti s stališči do pripomb in predlogov z javne razgrnitve za Državni prostorski načrt za glavno cesto Šentjur - Dobovec

16. 02. 2024

Direktorat za prostor in graditev pri Ministrstvu za naravne vire in prostor (v nadaljnjem besedilu: MNVP DzPG), je v skladu z določbami prostorske zakonodaje skupaj s pobudnikom priprave Državnega prostorskega načrta za glavno cesto Šentjur - Dobovec, Direktoratom za ceste in cestni promet pri Ministrstvu za infrastrukturo (v nadaljnjem besedilu: MzI DzCCP), organiziral javno razgrnitev študije variant s predlogom najustreznejše variante (v nadaljnjem besedilu: ŠV), okoljskega poročila in ostalih strokovnih podlag, na katerih temeljijo rešitve iz ŠV.

 

Javna razgrnitev je potekala med 28. 11. 2012 in 28. 12. 2012 v občinah Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina in Rogatec, ki jih območje ŠV zajema, ter na tedanjem Ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

 

MNVP DzPG in MzI DzCCP sta skupaj z investitorjem in izdelovalci razgrnjenih gradiv skladno s prostorsko zakonodajo preučila pripombe in predloge javnosti ter do njih zavzela stališča. 

 

MNVP DzPG v prilogi posreduje usklajena in potrjena stališča do pripomb in predlogov, ki so objavljena na spletnem portalu GOV.SI (povezava: https://dokumenti-pis.mop.gov.si/javno/veljavni/)