Parkirišče P+R

Parkirišče P+R

Tloris novega parkirišča

Funkcionalen pristop k trajnostni mobilnosti

Na območju pod Tržaškim hribom je načrtovano parkirišče po sistemu P + R, kar pomeni »parkiraj in presedi.« Na lokaciji bo omogočeno parkiranje 31 osebnih vozil in nadaljevanje poti po mestu z izposojenim javnim kolesom. V ta namen so ob šestih obstoječih načrtovane še dve dodatni postaji za izposojo koles, ob Zdravstveni postaji Rogaška Slatina ter na parkirišču P + R.

31

parkirnih mest

na parkirišču P+R

20

parkirnih mest

v neposredni bližini razglednega stolpa

7

postaj

za izposojo koles

Kolesarska postaja za izposojo koles

Spodbuda dnevnim migrantom

 

V pripravi je tudi predlog neposrednih spodbud za tiste občane, ki bodo za namen dnevnih migracij svoje avtomobile največkrat zamenjali z javnim kolesom. Ob dela prostih dnevih je pričakovana drugačna struktura uporabnikov, takrat bodo kapacitete parkirišča P+R polnili obiskovalci Rogaške Slatine.

Turistični avtobus

Kapacitete za turistične obiske

Za namen stalnega turističnega obiska bo posebej zagotovljenih še 20 parkirnih mest neposredno ob razglednem stolpu Kristal. Prav tako bodo na voljo 4 parkirna mesta za avtobuse.

Povezani projekti

Nadhod Sonce

Nadhod Sonce

Eden od pomembnejših projektov za razvoj turizma v Rogaški Slatini bo izgradnja nadhoda preko glavne ceste skozi mesto.

Beri dalje
Razgledni stolp Kristal

Razgledni stolp Kristal

Razgledni stolp Kristal bo z višino 106 metrov najvišji stolp in hkrati najvišja stavba v Sloveniji. Poglede, in obiskovalce, bo privabljal z...

Beri dalje
VR doživetje - let s Pegazom

VR doživetje - let s Pegazom

Projekt doživetja virtualne resničnosti, katerega postavitev je predvidena v najvišjem nadstropju razglednega stolpa Kristal.

Beri dalje