Izposoja koles

Izposoja koles

Izposoja koles

Sistem izposoje koles »Mobilno Obsotelje« predstavlja enega od delov mozaika razvoja trajnostne mobilnosti in je namenjen vsem občanom občine Rogaška Slatina in občine Podčetrtek, turistom in športnim navdušencem v kolesarstvu. Gre za avtomatiziran, praktičen in ekološko naravnan sistem prevoza za potovanje po vsakdanjih opravkih. Uporabniki se z njegovo uporabo izognejo vožnji z avtomobilom, prihranijo čas pri iskanju prostega parkirnega mesta, zmanjšajo izpuste ogljikovega dioksida in poskrbijo za kanček vsakdanje rekreacije.

 

Skupno je v uporabi 30 navadnih koles in 12 električnih koles, ki jih je možno prevzeti in oddati na šestih postajah v Rogaški Slatini: Poslovni center Vrelec, Pegazova ploščad, Medical center, Spar, Grand hotel Rogaška Slaitna in Športni center Rogaška Slatina. V Občini Podčetrtek je skupen sistem dosegljiv na  TIC Podčetrtek, Terme Olimia – Breza in Aqualuna v Podčetrtku.

 

Uporaba je zelo enostavna, vse kar mora bodoči uporabnik storiti, je registracija v prostorih Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina (TIC) na Zdraviliškem trgu 1 ali sedežu Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, Škofja Gora 1. Ob registraciji posameznik prejme kartico, ki na postaji odklepa kolesa in omogoča 14 ur kolesarjenja na teden. Sistem deluje po principu pridobitve uporabniške »pametne« kartice, s katero si lahko posameznik izposodi kolo na eni lokaciji, opravi vožnjo do druge lokacije in tam kolo vrne.

Upokojenci in otroci, starosti od 14 do vključno 16 let:

Trajanje najema
Registracija za uporabo samo navadnih koles
Registracija za uporabo navadnih in električnih koles
do 3 dni
2,50 €
5,00 €
tedenska 5,00 €
10,00 €
mesečna 10,00 €
17,50 €
sezonska 15,00 €
30,00 €

Vsi ostali uporabniki:

Trajanje najema
Registracija za uporabo samo navadnih koles
Registracija za uporabo navadnih in električnih koles
do 3 dni
5 €
10 €
tedenska 10 €
20 €
mesečna 20 €
35 €
sezonska 25 €
50 €

Uporaba koles je po registraciji brezplačna.

 

Podrobnejše informacije so zajete v Splošnih pogojih dostopa in uporabe skupnega sistema za izposojo koles v sezoni 2022, ki so objavljeni na spletni strani Občine Rogaške Slatina in Občine Podčetrtek.

 

V mestu Rogaška Slatina je zgrajenih veliko kolesarskih poti, ki omogočajo varno vožnjo posameznikov, skupin ter družin.

 

Prikaz lokacij kolesarskih postaj