Obvestilo glede občinskega razpisa za kmetijstvo

15. 05. 2024

Obveščamo vas, da bo Občina Rogaška Slatina Javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Rogaška Slatina objavila po potrditvi Pravilnika s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in po sprejetju Pravilnika na občinskem svetu predvidoma v mesecu juniju 2024.

 

Sprejetje Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Rogaška Slatina za obdobje 2024-2030 je osnova za pripravo Javnega razpisa o sofinanciranju ukrepov ohranjanja in spodbujanja razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Rogaška Slatina.

 

Zaradi priprave večjega števila mnenj o ekonomski upravičenosti investicij na kmetijskem gospodarstvu ravno v času letnih dopustov Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenije prosi, da svoji kmetijski svetovalki predhodno najavite predvideno investicijo na kmetijskem gospodarstvu v letu 2024.

 

Če nameravate sodelovati na razpisu Občine Rogaška Slatina, bo potrebno po objavi razpisa v Rogaških novicah in na občinski spletni strani oddati vlogo z vsemi prilogami, ki bodo zahtevane pri posameznem ukrepu. Z objavo razpisa bo navedeno obdobje, v katerem boste lahko oddali vlogo s pridobljenimi predračuni v letu 2024. Naknadno boste s sklepom obveščeni, do kdaj mora biti investicija zaključena.

 

Za dodatne informacije ali pojasnila lahko pokličete v času uradnih ur na tel. št. 03 81 81 728  (Valerija Šket) ali na tel. št. 03 81 81 716 (Simona Dobnik)  oz. pišete na e-naslov valerija.sket@rogaska-slatina.si ali simona.dobnik@rogaska-slatina.si .