Ministrica za izobraževanje znanost in šport dr. Simona Kustec na obisku v Rogaški Slatini

16. 06. 2021
Ministrica za izobraževanje znanost in šport dr. Simona Kustec na obisku v Rogaški Slatini

Ob robu zaključka 1. etape 27. dirke Po Sloveniji se je v sredo, 9. junija, v Občini Rogaška Slatina mudila ministrica za šolstvo, znanost in šport dr. Simona Kustec. Obiskala je Šolski center Rogaška Slatina, I. Osnovno šolo Rogaška Slatina ter Občino Rogaška Slatina, kjer jo je sprejel župan, mag. Branko Kidrič. Na kratko ji je predstavil trenutno stanje na ravni občine v povezavi s predšolsko vzgojo ter osnovnim in srednješolskim izobraževanjem.

 

Spregovorila sta še o urejenosti in razpoložljivosti ustrezne infrastrukture na področju športa, kar nedvomno dokazujejo dve športni dvorani, atletska steza, nogometno igrišče, zunanja košarkarska igrišča in dvorana za balinanje. Športna infrastruktura bo v tem in prihodnjem letu še nadgrajena s pomožnim nogometnim igriščem z umetno travo v Športnem centru Rogaška Slatina, telovadnico pri Podružnični osnovni šoli Sv. Florjan ter dodatnimi oz. obnovljenimi zunanjimi športnimi površinami v Kostrivnici.

 

Skupno bo Občina Rogaška Slatina letos za ta namen porabila 1,3 mio EUR, ker predstavlja dobrih 19% primerne porabe občine. S takšnim načinom dela in financiranja, ki zajema pridobivanje sredstev tudi iz drugih virov, se zagotavljajo ustrezni pogoji za razvoj športne dejavnosti v občini, kar nedvomno dokazuje veliko število aktivnih in uspešnih športnikov.