Vaja zaščite in reševanja »Neurje Rogaška Slatina 2023«

11. 04. 2023
Vaja zaščite in reševanja »Neurje Rogaška Slatina 2023«

Skupni organ občinske uprave za Civilno zaščito in požarno varnost napoveduje večjo vajo zaščite in reševanja z naslovom »Neurje Rogaška Slatina 2023«. Vaja zaščite in reševanja v primeru večjega neurje v občini Rogaška Slatina bo potekala v soboto, 15. aprila 2023, med 11. in 13. uro.

 

Namen vaje je, da se preveri pripravljenost, operativno usposobljenost in opremljenost služb zaščite in reševanja za učinkovito ukrepanje v primeru večje naravne nesreče. Na vaji bodo sodelovali: občinski štab civilne zaščite, vsa prostovoljna gasilska društva z območja občine, nujna medicinska pomoč reševalne postaje, ekipa območnega združenja Rdečega križa, policija, člani kinološkega društva reševalnih psov iz Celja, ter URSZR Izpostava Celje.

 

Pomembno za občane

 

Vaja bo logistično zahtevna in obsežna. Na območju izvedbe vaje prosto gibanje - z izjemo sodelujočih - ne bo dovoljeno. Novinarji in povabljeni gledalci bodo lahko vajo spremljali s posebej označenega prostora, ki ga zaradi varnosti med vajo ne zapuščajo.

 

V času poteka vaje bo povečan promet intervencijskih vozil s prednostjo skozi Kostrivnico, saj bo vaja operativno izvedena na večih točkah.

 

Organizatorji vaje prosijo občane in udeležence v prometu za upoštevanje pravila prednosti, strpnost in razumevanje. Občane prosijo, da se zaradi varnosti ne gibajo na območju vaje oziroma dosledno upoštevajo navodila reševalnih služb.  

 

Ob enem Vas obveščamo, da bo v času od 9.00 do 14.30 zaprto parkirišče pri podružnični osnovni šoli Kostrivnica. Parkiranje bo mogoče na parkirišču pri pokopališču.