Začetek nacionalnega meseca skupnega branja v prenovljeni Knjižnici Rogaška Slatina

23. 08. 2023
Začetek nacionalnega meseca skupnega branja v prenovljeni Knjižnici Rogaška Slatina

Knjižnica Rogaška Slatina se lahko pohvali z novimi talnimi oblogami, ki so bile po štirinajstih letih delovanja knjižnice že precej dotrajane. V sklopu prenove je knjižnica bogatejša tudi za zunanja senčila, ki so izboljšala kakovost dela, udobnost prostora za uporabnike in delovne pogoje zaposlenih. Zaradi rastoče knjižnične zaloge in posledično prenatrpanih polic so bile letos nameščene tudi dodatne knjižne police tako na mladinskem kot na oddelku za odrasle. Sredstva za naložbe so bila zagotovljena v proračunih za leto 2022 in 2023, javno premoženje se je povečalo za 69.194,52 EUR.

 

Nacionalni mesec skupnega branja – NMSB 2023, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar, v organizaciji Bralnega društva Slovenije, Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društva slovenskih pisateljev, Mariborske knjižnice, Mestne knjižnice Kranj in Mestne knjižnice Ljubljana, Slovenske sekcija IBBY, Zveze bibliotekarskih društev Slovenije, Zveze splošnih knjižnic Slovenije skupaj s partnerji in podporniki, poteka med 8. septembrom (mednarodni dan pismenosti) in 8. oktobrom (do zaključka Tedna otroka®).

 

Knjižnična zbirka je temeljno orodje knjižnice pri izpolnjevanju njenega poslanstva – zadovoljevanja izobraževalnih, informacijskih raziskovalnih in kulturnih potreb prebivalcev lokalne skupnosti –, zato skrbno načrtujemo njeno izgradnjo, bogatitev, posodabljanje in obnavljanje.