Občina Rogaška Slatina pridobila nepovratna sredstva za nadgradnjo nogometne infrastrukture v Športnem centru

05. 09. 2023
Občina Rogaška Slatina pridobila nepovratna sredstva za nadgradnjo nogometne infrastrukture v Športnem centru

Občina Rogaška Slatina se je s projektom »Nogometna infrastruktura v Športnem centru« uspešno prijavila za sofinanciranje na javnem razpisu za izbor sofinanciranja investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2023. Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) je projektu dodelilo sredstva v višini 100.000 evrov, kar je enako maksimalni možni vrednosti sofinanciranja posameznega projekta.

 

Občinski svet Občine Rogaška Slatina je financiranje projekta, katerega ocenjena vrednost znaša 1.190.000 evrov, potrdilo na seji v mesecu marcu letos. Po izvedenem postopku javnega naročanja so dela na objektu stekla v začetku junija, zaključek del je predviden v septembru. V kolikor se bodo tudi aktivnosti za pridobitev uporabnega dovoljenja izšle po željah občine in športne javnosti, bo prenovljen nogometni stadion v Rogaški Slatini predan v uporabo za 9. krog 1. slovenske nogometne lige, in sicer za obračun med ekipama NK Rogaška in NK Mura dne 23. 9. 2023.

 

Spomnimo, Občina Rogaška Slatina je s pospešeno pripravo projekta pričela decembra lani, kot odziv na porast pozitivnih rezultatov in povečan obseg aktivnosti v vseh selekcijah Nogometnega kluba Rogaška. Projekt predstavlja ogromen izziv za vse udeležene, saj je v manj kot letu dni časa od ideje do izvedbe bilo potrebno poiskati rešitve na vseh področjih infrastrukture in jih uskladiti z Nogometno zvezo Slovenije. Dela vključujejo obnovo dotrajanih garderobnih in ostalih prostorov v kletni etaži starejšega dela objekta, zagotovitev večje uporabne površine z zagraditvijo prostora v smeri parkirišča in z ureditvijo nadstropne etaže, znatno povečanje kapacitete obiska, vzpostavitev pogojev za TV produkcijo, delo VAR asistence in novinarjev, izvedbo novega električnega in internetnega priključka, ureditev avtomatskega zalivalnega sistema igralne površine, prestavitev igrišča proti tribunam, vgradnjo novih ograj, lovilnih mrež in kabin ob igrišču, itd.

 

Ob skorajšnjem dokončanju projekta najbolj veseli dejstvo, da večina posodobljene infrastrukture ne bo v funkciji le v času igranja tekem na najvišji ravni slovenskega nogometa, ampak da bodo izboljšani pogoji za vsakodnevno delo vseh selekcij domačega nogometnega kluba.