Dobro sodelovanje med lokalno skupnostjo in gospodarskimi družbami se obrestuje

08. 04. 2020
Dobro sodelovanje med lokalno skupnostjo in gospodarskimi družbami se obrestuje

Na osnovi predhodnega večletnega sodelovanja med občino in gospodarsko družbo s sedežem v Občini Rogaška Slatina, se je lastnik te družbe odločil za donacijo večje količine medicinskih mask občini Rogaška Slatina. Plačilo le teh je opravil že pred tremi tedni. Zato je občina preverila možnost, da bi sama opravila carinske obveznosti v zvezi z uvozom zaščitne opreme. Kmalu se je izkazalo, da to ni mogoče. Zato se je logistično povezala z Ministrstvom za obrambo in Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Po več kot treh tednih je pošiljka včeraj zvečer prispela v Rogaško Slatino.

 

Ker so potrebe v državi zelo velike, predvsem za najbolj izpostavljene delavce v zdravstvu in v domovih za starejše, se je župan dogovoril z direktorjem URSZR, da bo dve tretjini prejetih mask namenjenih za zadovoljitev potreb na državni ravni. Eno tretjino prejetih mask pa bo lahko občina razdelila na regionalni in lokalni ravni. Občina Rogaška Slatina se je odločila, da bo prejete maske razdelila med šest občin Obsotelja in Kozjanskega, skladno s predhodno izpostavljenimi potrebami.

 

Ob tej priložnosti se župan, mag. Branko Kidrič, posebej zahvaljuje direktorju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, g. Darku Butu, za vsestransko pomoč pri transportu in dostavi zaščitne opreme na naše območje in direktorju gospodarskega subjekta, ki je maske doniral.

 

Večje število teh mask bomo razdelili tudi vsem gospodinjstvom v občini. Kako in kdaj bo potekal raznos po posameznih gospodinjstvih bomo objavili takoj, ko bodo prostovoljci sterilno zapakirali nenaslovljene poštne pošiljke.

 

Ostanite varni. Ostanite močni. Ostanite doma.

 

 

 

Prostovoljci dne 7.4.2020 ob prevzemu zaščitnih mask