Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 24.4.2020

24. 04. 2020

Drage občanke, dragi občani,

 

razmere zahtevajo od nas več napora, energije in prilagajanj, kot sicer.  Verjamem, da, tako kot jaz, že zelo pogrešate prej tako samoumevne stvari: stisk roke, objem, srečanje s širšo družino, radostno pričakovanje druženja s prijatelji in sodelavci.

 

V zadnjih tednih se soočamo z negotovimi okoliščinami s še nejasno prihodnostjo, vendar nismo edina generacija, ki se je soočila s tako izredno situacijo. Kmalu bo razdalj med nami manj. Ponovno bomo lahko zaživeli in se povezali kot skupnost. In znašli se bomo pred drugačnimi ovirami in predvsem novimi  priložnostmi.

 

Vesel sem, da je prijaznost izrinila sebičnost, da je pogum premagal strah in da smo zmogli dokazati, da je ljubezen do soljudi najvišje na naši vrednostni lestvici. Vse te močne, svetle sile nas varujejo vse dni epidemije v obliki zdravstvenih delavcev, civilne zaščite, gasilcev, trgovcev, komunalnih delavcev, negovalcev v domovih za starejše, prostovoljcev in mnogih drugih srčnih ljudi. Nismo sami. Prepričan sem, da bomo na koncu s skupnim trudom premagali tudi epidemijo. 

 

Prijetne praznične dni voščim. Naj vas topli dnevi ne zavedejo k opuščanju socialne distance. Ostajajte doma.

 

 

 

mag. Branko Kidrič

                                                                                                        ŽUPAN