Vse je pripravljeno za zagon turistične sezone

28. 05. 2020
Vse je pripravljeno za zagon turistične sezone

S 01.06.2020 bo začel obratovati sistem za izposojo koles »Mobilno Obsotelje«. Skupno je v uporabi 30 navadnih in 12 električnih koles, ki jih je možno prevzeti in oddati na šestih postajah, treh v Občini Rogaška Slatina, pri Poslovnem centru Vrelec, na Pegazovi ploščadi in pri Sparu ter treh v Občini Podčetrtek. 

 

Vrata istega dne odpira tudi Mestna tržnica, ki bo obratovala od ponedeljka do sobote med 8. in 17. uro, tudi ob praznikih.

 

Malčkom se na široko odpirajo vrata na centralno otroško igrišče ob Aninem dvoru.

 

S ponedeljkom, 1.6. 2020,  smo nameravali odpreti tudi  javna stranišča na Mestni tržnici in na glavni avtobusni postaji. Zaradi napovedanih omilitev higienskih ukrepov in navodila, ki jih bo pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje Slovenije, bomo odprtje javnih stranišč preložili na kasnejše obdobje.

 

Spremljajte tudi destinacijsko spletno stran www.visit-rogaska-slatina.si,   kjer lahko pridobite dnevno sveže  ideje o možnostih obiskov dogodkov, kulinaričnih razvajanj ali raziskovanja malih velikih delov Rogaške Slatine.

 

Facebook: Turizem in kultura Rogaška Slatina

Instagram: Visitrogaskaslatina

 

Naši parki so majhni, zato je v njih tudi prepovedano poležavanje in hoja po travi (velja tudi za kužke). Dejstvo je, da je Rogaška Slatina obkrožena z zelenjem in gozdovi, torej z naravo, kjer vsak lahko najde svojih pet minut miru (in prostor za piknik), zato naj urejeni parki božajo naše oko in dušo.

 

Odkrivajte  Rogaško Slatino vedno znova,  z novimi očmi z:

 

Zemljevidom kolesarskih poti

Zemljevidom planinskih poti

Zemljevidom tematskih poti

 

 

Ne glede na spodbudno umirjanje, nevarnost širjenja koronavirusa še vedno obstaja, zato je pri uporabi vseh javnih površin treba dosledno upoštevati fizično razdaljo ter higieno rok in kašlja. V zaprtih javnih prostorih je obvezno razkuževanje rok in nošenje maske oziroma rute ali šala.

 

Postani ambasador Rogaške Slatine