Nova monografija Rogaške Slatine

24. 12. 2020
Nova monografija Rogaške Slatine

Ob petindvajsetletnici samostojne občine je po enajstih letih izšla nova reprezentančna monografija Rogaške Slatine, ki jo je izdala in založila Občina Rogaška Slatina. Sodoben utrip mondenega zdraviliškega mesta z mednarodnim slovesom in častitljivo tradicijo predstavlja na 136 straneh v slovenskem in angleškem jeziku. Je ob tako bogati zgodovini mesta vode in stekla še prostor za svežino razvoja? Rogaška Slatina dokazuje, da temelji imenitnosti, moči in navdiha kar kličejo po novih podvigih, pa naj gre za razvoj destinacije zdravja, lepote in doživetij ali visoke kakovosti življenja prebivalcev in naravnega okolja. V knjigi se čuti močan vpliv Pegaza, prekrasnega krilatega konja iz grške mitologije, ki naj bi v Rogaški Slatini odprl vrelec zdravilne vode, in Ane, ki s svojo ljubkostjo in milino vabi k ustvarjalnosti na več področjih.

 

Listanje slikovno bogate monografije bralce hitro prepriča, s kakšno svežino žuborijo vrelci inspiracije in vehemence v Rogaški Slatini, saj je v zadnjem desetletju prišlo do pomembnih premikov prav na vseh ravneh. Takoj pritegnejo nove vedute Zdraviliškega parka, novih in obnovljenih hotelov. Pa igralne površine za majhne nadobudneže, šolski okoliši za adrenalinske mladince, Bobrov center za vedoželjne šolarje in zavidanja vredna športna infrastruktura. Ana vabi v svoj dvor in na številne prireditve … Rogaška Slatina diha s polnimi pljuči in napoveduje nove podvige.

 

Izdajatelj je produkcijo knjige zaupal družbi Fit media. Besedilo je napisala in uredila Vanesa Čanji, fotografiral je Peter Marinšek, oblikovala Metka Vehovar Piano. Zgodovinski pregled razvoja v avtorstvu Dušana Mlacoviča je poobjavljen iz monografije iz leta 2009. Monografija, ki jo je natisnila Tiskarna Florjančič, je izšla v nakladi 1.000 izvodov. Njena prodajna cena je 40 evrov in jo je mogoče kupiti na Javnem zavodu za turizem in kulturo Rogaška Slatina.