Stopimo skupaj za odpravo posledic epidemije

28. 01. 2021
Stopimo skupaj za odpravo posledic epidemije

Ponovno vas vabimo k udeležbi v humanitarni akciji v organizaciji Občine Rogaška Slatina in Območnega združenja Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, ki se je pričela 8. januarja letos.

 

Družinam v stiski lahko pomagamo tako, da na številko 1919 pošljemo SMS sporočilo ROGASKASLATINA ali ROGASKASLATINA5 in tako prispevamo en ali pet evrov. Lahko pa s sklicem - 500  nakažemo prostovoljni prispevek na TRR  Območnega združenja Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, SI56 6100 0001 6073 732 odprt pri Delavski hranilnici.

 

Družine na območju občine, med katere se bo razdelilo sredstva na podlagi zbranih prostovoljnih prispevkov, bodo izbrane po predlogih Območnega združenja Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, lahko pa na mail petra.gasparic@rogaska-slatina.si posredujete tudi svoje potrebe ali opažanja.

 

Projekt traja do 28. februarja 2021. Celotni znesek zbranih sredstev bomo javno objavili po prejemu podatka o zbranih sredstev sms donacij od operaterjev;  kasneje pa tudi število družin iz območja naše občine, ki jim bomo zmogli z zbranimi sredstvi zmogli polepšati dan.  V prvi vrsti gre za otroke, starejše in tiste, ki so  izgubili stalno ali priložnostno delo ter tudi za posamezne družine, predvsem enostarševske ali z več otroki, ki v času epidemije v novih okoliščinah ne zmorejo preživeti sami.

 

Hvaležni smo Radiu Rogla, Štajerskemu valu, Kozjansko info in Rogaškim novicam za njihov prispevek pri razširjanju vabil za pomoč ter Podobi d.o.o. in ge. Saši Kovačec za njun prispevek pri oblikovanju in tiskanju podobe humanitarne akcije.

 

Skrb za bližnjega je srčika delovanja naše skupnosti. Vabljeni k sodelovanju.