Mednarodni dan turističnih vodnikov letos virtualen

18. 02. 2021
Mednarodni dan turističnih vodnikov letos virtualen

Svetovna zveza društev turističnih vodnikov WFTGA je bila ustanovljena 21. februarja 1990, zato se ta dan  slavi kot Mednarodni dan turističnih vodnikov.

 

Zaradi trenutnih razmer se bo praznovanje  Mednarodnega dneva turističnih vodnikov to nedeljo, 21 februarja, odvijalo samo virtualno.

 

Društvo regionalnih turističnih vodnikov pa kljub temu sodelovanju vabi številne turistične vodnike in organizacije, ki vključujejo vodniško službo.

 

Spletna vodenja bodo potekala od petka, 19. do nedelje, 21. februarja 2021.

 

Deležniki v turizmu se lahko dogodku pridružijo na več načinov:

 

z virtualnim dogodkom v živo s terena

v živo z doma pripravljenim materialom

z vnaprej posnetim prispevkom

 

Geslo letošnjega praznovanja je: Turistični vodniki: s kreativnimi zgodbami bogatimo turizem na podeželju.

 

Vprašanja in prijava: info@localguides-slovenia.com 

Več informacij: http://bit.ly/37pktYE

 

Splošni akt, ki določa program turističnega vodenja in pogoje za opravljanje dejavnosti lokalnih turističnih vodnikov je bil sprejet v letu 2004, besedilo Odloka o lokalnih turističnih vodnikih na območju občin Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec in Šmarje pri Jelšah je dostopno v uradnem glasilu (Uradni list RS, št. 24/2004); register lokalnih turističnih vodnikov za območje Obsotelja in Kozjanskega je objavljen na tej povezavi.

 

Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina vabi tudi vas, da objavite kakšno fotografijo s pohoda ali kolesarskega izleta v Rogaški Slatini in zraven označite @visitrogaskaslatina. Najlepše fotografije bodo objavili na njihovi Facebook strani.