27. kolesarska dirka Po Sloveniji ponovno v Rogaški Slatini

07. 05. 2021
27. kolesarska dirka Po Sloveniji ponovno v Rogaški Slatini

Po enoletnem premoru bomo v Sloveniji vnovič gostili pisano kolesarsko karavano in nekatere najboljše kolesarje sveta, ki se bodo potegovali za zeleno majico zmagovalca na 27. kolesarski dirki Po Sloveniji. Na dirki, ki bo potekala od 9. do 13. junija  bo sodelovalo 19 ekip, ki bodo v petih etapah prevozili 803 kilometre.

 

Občina Rogaška Slatina že sedem let sodeluje pri dirki Po Sloveniji (Tour of Slovenia) saj gre za enega največjih mednarodnih športno - promocijskih projektov Slovenije in Rogaške Slatine. Dirka se v živo prenaša na kanalih Eurosport 1 in  RTV Slovenija 2. Satelitski prenos bo dosegel več kot 120 držav Evrope, Azije, Afrike ter Srednjega vzhoda. Neposredni prenos iz Rogaške Slatine bo trajal več kot 30 minut. Predlani si je 5-dnevno dirko po Sloveniji ogledalo 11 milijonov gledalcev doma in po svetu.

 

Tretjič zapored bo v Rogaški Slatini cilj ene od etap. Tokrat je to 1. etapa dirke (Ptuj – Rogaška Slatina), bo v sredo, 9. 6. 2021 ob 17.00 uri pri železniški postaji.

 

O prvi etapi: V prvi etapi ni pričakovati pomembnejših odločitev za končni razplet. Prvi del etape je tehnično in tekmovalno zahteven. Kolesarji vedo, da lahko na dokaj ravni etapi več izgubiš kot pridobiš. Pričakujemo boj sprinterskih ekip, vendar je etapa lahko usodna za kolesarje, ki ciljajo na visoko končno odločitev v primeru, da se bodo etape lotili preveč ležerno.

 

Video 3D predstavitvi etape https://tourofslovenia.si/storage/app/uploads/public/609/3c3/1ec/6093c31eceb6b710812550.mp4

 

Več informacij o dirki najdete na naslovu https://tourofslovenia.si/