Poostren nadzor nad uporabo prevoznih sredstev v območjih za pešce

19. 10. 2021
Poostren nadzor nad uporabo prevoznih sredstev v območjih za pešce

Velik del naselbinskega spomenika Rogaška Slatina je opredeljen kot območje za pešce, kar mu daje poseben pečat in občutek varnosti ter miru. Mirujoč cestni promet je opredeljen z brezplačnimi modrimi conami mirujočega prometa, zato pešci radi uporabljamo sprehajalne poti,  promenado, zdraviliški ter južni park in urejene ploščadi za jesenske sprehode. 

 

Občani in obiskovalci večkrat opozarjate na neustrezno hitrost vozil, ki na urejenih območjih za pešce nimajo prostora. Napovedujemo izvajanje poostrenega nadzor nad uporabniki posebnih prevoznih sredstev, kot so skiroji, kotalke, rolke, rolerji, itd., ter nad uporabniki koles ter lahkih motornih vozil. Vsi uporabniki posebnih prevoznih sredstev morajo način in hitrost gibanja prilagoditi razmeram v prometu, njihova hitrost pa ne sme preseči največje hitrosti, s kakršno se lahko gibljejo pešci. Na območju za pešce je gibanje vozil in ostalih pripomočkov za premikanje potrebno prilagoditi razmeram v prometu.

 

Vožnja v naravnem okolju s kolesi in štirikolesniki je prepovedana, popisane uničene povozne površine v naravnem okolju na območju Janine ter Krajinskega parka Boč smo prijavili Inšpekciji za gozdarstvo.

 

Hvala, da tudi vi skrbite za varnost pešcev in ostalih udeležencev v prometu.