Ste že obiskali prosto dostopno Popravljalnico v Centru ponovne uporabe Rogaška Slatina?

29. 10. 2021
Ste že obiskali prosto dostopno Popravljalnico v Centru ponovne uporabe Rogaška Slatina?

Na območju LAS Obsotelje in Kozjansko je Občina Rogaška Slatina izvedla investicijo v ureditev prosto dostopne Popravljalnice v Centru ponovne uporabe Rogaška Slatina. Popravljalnica je prosto dostopna, v njej pa lahko prebivalci  a brezplačno popravite svoje premete, na voljo pa je tudi brezplačna strokovna pomoč.

 

Imate doma star kos pohištva, ki ga nikakor ne želite zavreči? Potrebujete mizarske stroje, pa izvijača in klešč tudi nimate?  Vse te težave smo želeli rešiti z vzpostavitvijo prosto dostopne popravljalnice, ki smo jo uredili v Centru Ponovne Uporabe (CPU) Rogaška Slatina (Tuncovec 10h, Rogaška Slatina).

 

Aktivnost je bila  del projekta Pametne Vasi Za Jutri, v katerem so na območju LAS Obsotelje in Kozjansko ob LAS, Občini Rogaška Slatina in CPU, sodelovali tudi Razvojna agencija Sotla in Ljudska univerza Rogaška Slatina. Projekt je bil odobren na podukrepu 19.3: Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine in je sofinaciran s sredstvi CLLD, sklad EKSRP. Mreža za podeželje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Clld Slovenija.

 

LAS Obsotelje in Kozjansko je eden od štirih partnerskih LAS, ki so izvedli operacije na na 3. Javnem razpisu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za sodelovanje med LAS-i. Poudarek operacije  je ohranitev slovenskega podeželja, da ostane in postane vitalno, razvito, poseljeno ter omogoča kakovostno bivanje za danes in za jutri. Operacija se nanaša na reševanje problema zmanjševanja poseljenosti podeželja.

 

Oglejte si video o delovanju Popravljalnice:

https://www.youtube.com/watch?v=7qiPo6szkzw

 

Kontaktni podatki in delovni čas Centra ponovne uporabe Rogaška Slatina:

https://www.cpu-reuse.com/cpu/centri-ponovne-uporabe/cpu-rogaska-slatina