Prižig praznične razsvetljave 2021  

25. 11. 2021
Prižig praznične razsvetljave 2021   

Spoštovane občanke in občani,

 

kot vse kaže, bo tudi letošnji december bolj ali manj v duhu boja z virusom in s tem povezanih omejitev.

 

Občina Rogaška Slatina s soorganizatorji je primorana odpovedati tradicionalno druženje s starejšimi občani, silvestrovanje na prostem in decembrsko dogajanje z drsališčem na Evropski ploščadi – saj je treba zdravje in varnost ljudi postaviti na prvo mesto. Praznično dogajanje bomo sproti prilagajali zdravstvenim razmeram.

 

Ne glede na to pa se bo Rogaška Slatina v petek, 3. decembra, ponovno odela v praznično preobleko. V mestu bo nameščenih več kot 8 kilometrov svetlobnih verig in ostalih elementov, na močvirski cipresi ob Pegazovi ploščadi pa bo zagorelo 13 tisoč lučk.

 

Letos smo skupaj z JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina uspešno zaključili projekt digitalizacija kulturne dediščine. V okviru tega bo z uporabo najsodobnejših tehnologij na zanimiv, tehnološko napreden ter izobraževalen način domačim in tujim gostom predstavljena zgodba Rogaške Slatine. Premierno jo bo moč videti 3. decembra na prostem v zdraviliškem parku med 17.30 in 19.00, kjer bodo video vsebine projicirane na pročelje Grand hotela Rogaška. Digitalna izkušnja na zanimiv način dopolnjuje splošno zgodbo razvoja lokalne kulture, pomena zdravilne vode in drugih značilnosti Rogaške Slatine.

 

Lepo vabljeni na ogled večerne video projekcije in sprehod skozi praznično okrašeno Rogaško Slatino.  

 

 

mag. Branko Kidrič

župan