Podpis pogodbe za izvedbo rekonstrukcije javne poti Zg. Gabernik - Pečica

04. 04. 2022
Podpis pogodbe za izvedbo rekonstrukcije javne poti Zg. Gabernik - Pečica

V prostorih Občine Rogaška Slatina je bila danes podpisana pogodba za izvedbo rekonstrukcije javne poti na odseku Zg. Gabernik – Pečica. Pogodbo sta podpisala direktor na javnem razpisu za izvedbo del izbranega podjetja Gradnje Tadina g. Aleš Tadina in župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. Omenjeni odsek, ki povezuje naselji Zg. Gabernik in Pečica se navezuje na del lokalne ceste, ki vodi iz smeri naselja Podplat do Zgornjega Gabernika, na katerem bodo v mesecu maju stekla dela za izgradnjo kolesarke steze. Cesta pa povezuje tudi dve sosednji občini.

 

V sklopu rekonstrukcije trenutno precej poškodovane ceste bo zamenjana in na določenih mestih razširjena voziščna konstrukcija na širino 2,8 m. Urejeno bo odvodnjavanje vozišča z asfaltno muldo in obcestnimi odvodnimi jarki prav tako pa bodo obnovljeni obstoječi in nameščeni dodatni cevni prepusti. Dolžina odseka na katerem bodo izvedena dela znaša 764 metrov. Ob cesti pa bo kar 640 m zgrajene asfaltne mulde.

 

Z rekonstrukcijo javne poti v Zgornjem Gaberniku občina sledi zastavljenemu cilju zagotavljanja varne cestne infrastrukture na celotnem območju občine, skupaj s projektom izgradnje kolesarske steze pa bomo na ta način prispevali k celoviti prometni ureditvi tega območja, ob tem pa spodbujali trajnostno mobilnost s kolesom in preusmerjanje s področja uporabe avtomobilov v širše koriščenje okolju prijaznih oblik prevoza.

 

Dela se bodo pričela izvajati v prvi polovici meseca aprila in se bodo predvidoma zaključila do julija 2022. Vrednost pogodbe za izvedbo znaša 145.000 EUR vključno z DDV-jem.