Dobimo se v parku!

01. 06. 2022
Dobimo se v parku!

Francosko ministrstvo za kulturo že devetnajsto leto pripravlja »Rendez-vous aux jardins« (Dobimo se na vrtovih) v prvem koncu tedna v juniju. Leta 2018 se je pobuda razširila na evropske vrtove in parke, takrat se je pobudi prvič pridružil Arboretum Volčji potok. Občina Rogaška Slatina v pobudi letos sodeluje prvič.

 

Dogodek je pomembna priložnost, da naš park predstavimo širši javnosti v okviru vodenega sprehoda, ob tem pa tudi omogočimo izmenjavo informacij med upravitelji, vzdrževalci, vrtnarji, strokovnimi delavci ter obiskovalci vseh starosti.

 

V tej pobudi sodeluje 2200 vrtov in parkov v Franciji ter 500 v drugih evropskih državah. Vabimo vas, da se nam pridružite tudi vi.

 

Dobimo se v zdraviliškem parku, 3. junija 2022 ob 17.00, na ploščadi pred Grand Hotelom Rogaška.

 

Konzervatorska svetovalka Zavoda za varstvo kulturne dediščine OE Celje, Andreja Mihelčič Koželj bo predstavila zgodovino, razvoj parkovne zasnove in njegovo prenovo, vzdrževalec Jože Verk bo predstavil način delovanja fontane z možnostjo ogleda strojnice, vrtnar Jože Erjavec pa pa način oskrbe trajnic in zasaditve enoletnic, vključno z zalivalnim sistemom. Vsi trije vidiki parka bodo predstavljeni v luči prilagajanja podnebnim spremembam.

 

Sprehodili se bomo po najstarejšem delu parka do prenovljene ploščadi pred Medical centrom, po novem delu parka oz. promenadi mimo Kulturnega centra in sprehod zaključili na Pegazovi ploščadi.

 

Vljudno vabljeni!