Sprejem najboljših učencev pri županu Občine Rogaška Slatina mag. Branku Kidriču

15. 06. 2022
Sprejem najboljših učencev pri županu Občine Rogaška Slatina mag. Branku Kidriču

Župan Občine Rogaška Slatina je ta ponedeljek sprejel najboljše učenke in učence slatinskih osnovnih šol in glasbene šole. Ko govorimo o najboljših učencih, nimamo v mislih samo odličnega učnega uspeha, ampak mnogo več. Gre za skupino, ki jo odlikujejo dobre značajske lastnosti, ki so jih skozi leta gradili skupaj s starši. Nanje so vplivali šola, prijatelji in ostalo okolje.

V svojem nagovoru je župan poudaril, da delavnost, vztrajnost, pozitivna energija in znati dajati igrajo pri uspehu ključno vlogo, kajti nič v življenju ni samoumevno. Da se tega dobro zavedajo, so udeleženci sprejema s svojimi dosežki že dokazali in postavili odlične temelje za njihovo nadgradnjo v prihodnje. Poudaril je, da je posebnost letošnje generacije ta, da je v njej zelo veliko uspešnih športnikov, ki so dosegli izjemne rezultate v košarki, nogometu in karateju. Šport in fizična kondicija sta tesno povezana in ključnega pomena za premagovanje psihičnih naporov, ki so stalni spremljevalec vse hitrejšega načina življenja. Del zgodbe o uspehu pa soustvarja tudi lokalna skupnost z zagotavljanjem ustreznih prostorskih pogojev na področju izobraževanja in športa ter vodstvo in zaposleni šol z neposrednim dobrim delom z mladimi, za kar jim gre posebna zahvala.

Na koncu je učenkam in učencem iskreno čestital, se jim zahvalil za njihov prispevek k promociji šole in občine ter jim izročil spominska darila. Odločitve, kam in kaj, so sprejete, zato naj bodo počitnice sproščene in prijetne.

Sprejema so se udeležili:

I. OŠ: Ana Berc, Martina Kidrič, Miha Križan, Luka Bele, Maks Boršič, Adrijan Cverlin, Zoja Dragovan.

II. OŠ: Mitja Kuraj, Filip Pongračić, Lina Jerković, Klara Lešnik, Nuša Prapotnik, Aljaž Toplišek, Lucija Kidrič, Tine Vaukan, Špela Cajzek, Manca Zorin, Tina Zobec, Eva Marusha Franc.

III. OŠ: Blaž Lipnik.

Glasbena šola: Ana Hartman, Hugo Ferjanič.