Ponovni poziv k ureditvi zemljiškoknjižnega stanja

27. 06. 2022
Ponovni poziv k ureditvi zemljiškoknjižnega stanja

Posamični nepremičnine pod  objekti garaž v naseljih Žibernik in Ulici Kozjanskega odreda v Rogaški Slatini so v zemljiški knjigi vpisani na lastnika Občino Rogaška Slatina, čeprav le ta ni dejanski lastnik objektov. Takšno dejansko stanje je nastalo na podlagi predpogodb s pravnim prednikom občine iz leta 1988, ko so se takratni kupci zavezali odkupiti zemljišča, gradnjo garaž pa so izvedli sami.

 

Za pridobitev lastninske pravice se zahteva veljaven pravni posel, iz katerega izhaja obveznost prenesti lastninsko pravico, ter izpolnitev drugih pogojev, ki jih določa zakon. Lastninska pravica je pravica imeti stvar v posesti, jo uporabljati in uživati na najobsežnejši način ter z njo razpolagati. Omejitve uporabe, uživanja in razpolaganja lahko določi samo zakon.

 

Dejanske lastnike objektov in upravnike večstanovanjskih stavbe ponovno pozivamo, da uredijo zemljiškoknjižno stanje za zemljišča pod objekti ter da najkasneje do dne 15.9.2022 vložijo vloge za ureditev stanja, katerim priložijo dokazilo o razpolaganju in osebne podatke za pripravo pogodb.

 

Kontakt: 

 

Petra GAŠPARIĆ, podsekretarka

Vodja oddelka za splošne in kadrovske zadeve


T: (03) 81-81-715
E: