Fotografska razstava »Projekti mandatnega obdobja 2018-2022 v občini Rogaška Slatina« in »Evropska sredstva povezujejo«

19. 07. 2022
Fotografska razstava »Projekti mandatnega obdobja 2018-2022 v občini Rogaška Slatina« in »Evropska sredstva povezujejo«

Občina Rogaška Slatina je v sodelovanju s Službo Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko na Pegazovi ploščadi in v južnem Zdraviliškem parku pripravila skupno fotografsko razstavo »Projekti mandatnega obdobja 2018-2022 v občini Rogaška Slatina« in »Evropska sredstva povezujejo«, ki bo na ogled do konca avgusta.

Župan mag. Branko Kidrič je povedal, da je v prvem sklopu razstave predstavljenih top 19 projektov občine Rogaška Slatina, od teh jih je pet v zaključni fazi realizacije. Drugi sklop predstavlja Služba vlade Republike Slovenije za regionalni razvoj in kohezijsko politiko, in sicer projekte ki so vezani na Savinjsko regijo in celotno državo. V finančni perspektivi, ki se zaključuje prihodnje leto, so s strani Savinjske regije uspeli podpisati in realizirati 52 pogodb v skupni vrednosti 55 milijonov evrov, pridobljenih iz evropskih sredstev in sredstev državnega proračuna. Samo v občini Rogaška Slatina je bilo v zadnjih štirih letih realiziranih 36 projektov, ki so financirani ali sofinancirani iz različnih evropskih in državnih skladov, njihova vrednost je znašala 26 milijonov evrov, za kar so pridobili 16 milijonov dodatnih sredstev.

Svoj nagovor je župan zaključil z besedami, da gre za razstavo projektov, ki so spoštovanja vredni in s katero želijo občane spomniti na številne dobre zgodbe in rezultate, ki so jih ustvarili tudi s pomočjo evropskih sredstev, a končno sodbo o tem prepušča občankam in občanom.