Evropski teden športa

22. 09. 2022
Evropski teden športa

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Letos bo organiziran četrtič in poglavitni cilj je, spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti. Vloga nacionalnega koordinatorja v Sloveniji je bila zaupana Olimpijskemu komiteju Slovenije - Združenju športnih zvez. Projekt sofinancira Evropska komisija preko programa Erasmus+.

 

Evropski teden športa v Sloveniji poteka že 8. leto, in sicer vsako med 23. in 30. septembrom.

 

Veliko število učencev in dijakov šol po Sloveniji ima danes, v petek, 23. septembra 2022, športni dan. Ker se tudi v naši občini v tem času govori o športu, smo se spomnili lanskoletnega dobrodelnega projekta.

 

Ob začetku Tedna športa izpostavljamo izjemen povezovalen projekt, ki so ga v lanskem letu izvedli javni zavodi - 8. avgusta 2021 so se povezali za dober namen, za otroke vseh osnovnih šol v Rogaški Slatini, ki potrebujejo pomoč. URBAN ŠIPEC, profesor športne vzgoje na II. OŠ Rogaška Slatina, je dobrodelno kolesaril (»KOLESARSKI EVERESTING«) in se brez odmora kar 23-krat zapored povzpel na Boč. Šlo je za ekstremno zahteven kolesarski podvig, prekolesaril je 8848 višinskih metrov. Njegov izziv je podprlo veliko posameznikov, organizacij, podjetij … Zbrana finančna sredstva so se razdelila med tri osnovne šole v naši občini.

 

Urbanu ponovno čestitamo za res izjemen uspeh!

 

#BEACTIVE