Na voljo so posojila iz stanovanjske jamstvene sheme za mlade

03. 11. 2022
Na voljo so posojila iz stanovanjske jamstvene sheme za mlade

Z novembrom štiri banke nudijo posojila, za katera v okviru stanovanjske jamstvene sheme za mlade jamči država. Ta mladim do 38 let in mladim družinam ob prvem reševanju stanovanjskega problema daje poroštvo za najem bančnega posojila do 200.000 evrov in z ročnostjo do 30 let.

 

Prosilci za kredit naj se za dodatne informacije in ponudbo oglasijo v izbrani banki. Stanovanjske kredite v skladu z ZSJSM bodo od novembra dalje nudile: BKS bank AG, bančna podružnica, Delavska hranilnica, Nova Kreditna banka Maribor in SKB banka. 

 

Do stanovanjskih posojil z državnim jamstvom so upravičene polnoletne fizične osebe, ki prvič rešujejo svoje stanovanjsko vprašanje in bodo v letu izdaje jamstva stare največ 38 let. Biti morajo slovenski državljani s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Poleg tega morajo imeti sklenjeno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas, njihova povprečna neto plača v treh mesecih pred vložitvijo vloge za posojilo po tem zakonu pa ne sme presegati 1,5-kratnika zadnje znane povprečne mesečne neto plače v Sloveniji na dan vložitve vloge. Povprečna neto plača v oktobru je 1.304,01 evra, so v sporočilu za javnost spomnili v Združenju bank Slovenije.