Kako do revirnega gozdarja?

12. 01. 2023
Kako do revirnega gozdarja?

Na območju Občine Rogaška Slatina je približno 2.000 različnih so/lastnikov in so/lastnic gozdov. Nekateri ste znanje o gospodarjenju s svojim gozdom podedovali že od prejšnjih generacij, nekateri pa se z gospodarjenjem z gozdovi srečujete prvič.

 

Z Odločbo o zavarovanju drevesnih in gozdnih parkov zdravilišča Rogaška Slatina ter gozdov v njegovi okolici (Uradni list LRS, št. 29/52) je država mestnim gozdovom v centru Rogaška Slatina podelila poseben status. Širše območje Boča je zavarovano kot krajinski park, ki ga zaznamujejo strnjeni in ohranjeni gozdovi, z zaplatami travnikov. Krajinski park Boč je del evropskega ekološkega omrežja NATURA 2000.

 

Za vse lastnike gozdov pa je najprimernejša kontaktna oseba za informacije o gozdovih revirni gozdar oz. gozdarka Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS). Revirni gozdarji ZGS vam bodo odgovorili na vprašanja, kot so:

 

Kako naj gospodarim s svojim gozdom in kakšne so omejitve

Ali je moj gozd zavarovan kot naravno javno dobro

Katere ukrepe naj izvedem v svojem gozdu, kdaj  in kako

Katere subvencije in sofinanciranje je na voljo za ukrepe v gozdu

Katere so moje obveznosti pri delu z gozdom

 

Informacije in kontakt revirnega gozdarja lahko pridobite na vaši območni oz. krajevni enoti Zavoda za gozdove Slovenije ter na spletni strani ZGS. Organizacijsko je Območna enota Celje razdeljena na 5 krajevnih enot z 28 revirji. Krajevna enota Rogaška Slatina ima sedež na Ulici XIV. divizije 17, 3250 Rogaška Slatina.

Telefon: (03) 58 13 573

e-pošta: