Najboljših 22 v 2022

14. 02. 2023
Najboljših 22 v 2022

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je razglasilo Najboljših 22 v 2022. Gre za predstavljanje uspešnih projektov, ki so jih podjetja ali konzorciji podjetij s finančno pomočjo ministrstva in ostalih izvajalskih institucij zaključila do konca leta 2022.

 

V brošuri so izpostavljani tisti projekti, katerih izvedba je ocenjena kot izstopajoče kvalitetna.  Med izstopajočimi projekti je predstavljen tudi projekt JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina, Digitalizacija kulturne dediščine, za katerega smo pridobili sredstva na JR za preoblikovanje turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021 zaradi epidemije COVID - 2019. Namen projekta je razvoj turistične ponudbe in dvig kompetenc turističnih ponudnikov vodilne turistične destinacije Rogaška Slatina,  spodbujanje razvoja turistične ponudbe, digitaliziranje kulturne dediščine in krepite kompetenc zaposlenih na področju turizma in gostinstva v destinaciji.

 

S projektom smo razvili tri nove turistične pet zvezdične produkte s katerimi so izpostavljene naravne, kulturne in kulinarične danosti destinacije Rogaška Slatina. Turistični produkt Projekcijsko mapiranje skozi posebno 3D tehniko prikazuje zgodovino destinacije ter je v originalni različici izvajano v Zdraviliškem parku na arkadah bivšega Zdraviliškega doma. V sklopu tega sta bili razviti dve AR aplikaciji kateri digitalno podpreta steklarsko in vodno zbirko v Aninem dvoru. Z Akademijo odličnosti - od mize do postelje, sestavljeno iz 3 modulov – komunikacija, kulinarika in povezovanje, želimo dvigniti turistično ponudbo v Rogaški Slatini in bližnji okolici, povezati deležnike iz vrst gostinstva in turizma ter podati konkretne nasvete za izboljšanje turistične ponudbe. Nastali tretji produkt smo poimenovali »Steklarska južna«, ki vsebuje tradicijo kulinarike steklarjev s pridihom modernosti.