Občinski svet Občine Rogaška Slatina odločil o namenski porabi sredstev, vplačanih iz naslova davka od iger na srečo (Eurojackpot)

04. 04. 2023
Občinski svet Občine Rogaška Slatina odločil o namenski porabi sredstev, vplačanih iz naslova davka od iger na srečo (Eurojackpot)

Občinski svet Občine Rogaška Slatina je na 5. redni seji dne 29.3.2023 odločil o namenskih projektih, za katere se bodo porabila v letu 2022 prejeta sredstva iz naslova davka od iger na srečo (1.670.192,55 EUR). Odločitev je bila sprejeta na podlagi predhodno številnih izvedenih poizvedovanj in aktivnosti, tudi javne ankete o željah občanov, ki smo jo izvajali med 21.7. in 15.9.2022.

 

S predhodnimi aktivnostmi občinskih strokovnih služb pri pripravi vsebin za odločanje smo zasledovali dva prednostna cilja: javnosti predstaviti smiseln, usklajen predlog, pri katerih bi večji del sredstev porabili za en namen in pripraviti podlage za odločanje o projektih, ki bodo namenjeni čim večjemu delu skupnosti in so bili v preteklosti že večkrat predlagani v izvedbo.

 

Na podlagi vseh predhodno zbranih informacij je Občinski svet Občine Rogaška Slatina največji del pridobljenega zneska namenil gradnji Letnega kopališča Rogaška Slatina, projekta, ki ga bomo na spletni strani tudi posebej predstavili. Že v letošnjem letu pa bomo pristopili k nakupu vozila za izvajanje prevozov občanov v sistemu Prostofer, povečali obseg sredstev za izvajanje projektov ožjih delov skupnosti ter zagotovili sredstva za izvedbo dveh večjih javnih koncertov.

 

Sredstva, ki so bila pridobljena iz naslova davka od iger na srečo bodo torej namensko porabljena za naslednje projekte: 

 

Zagotovitev dela sredstev za izgradnjo Letnega  kopališča Rogaška Slatina

1.420.000,00 EUR

 

Sofinanciranje asfaltiranja v MKS Rogaška Slatina

148.000,00 EUR

 

Sofinanciranje asfaltiranja v KS Kostrivnica

36.000,00 EUR

 

Sofinanciranje asfaltiranja v KS Sv. Florijan

16.000,00 EUR

 

Nakup e-vozila za vključitev v projekt Prostofer

30.000,00 EUR

 

Izvedba javnega koncerta, organizator Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina

10.096,28 EUR

 

Izvedba javnega koncerta, organizator  Mladinski svet Občine Rogaška Slatina

10.096,28 EUR

 

O terminskem planu in realizaciji zastavljenega cilja pri vsakem od navedenih projektov bomo zainteresirano javnosti sproti obveščali.