Projekt »Kolesarjenje za vse« zanimiv tudi Zvezi za šport invalidov Slovenije

18. 04. 2023
Projekt »Kolesarjenje za vse« zanimiv tudi Zvezi za šport invalidov Slovenije

V petek, 14. aprila, se je župan mag. Branko Kidrič sestal s podpredsednikom Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja Gregorjem Gračnerjem. Ti so namreč v medijih zasledili, da je naša občina pristopila k projektu »Kolesarjenje za vse«, ki ga vodi Zavod Uvid in v katerega so vključeni tudi invalidi.

Zveza ima program Postani športnik, namen katerega je vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti. Program vključuje širok nabor aktivnosti, pobud, dogodkov in delavnic, z njim pa želijo tudi spremeniti pogled na šport z vidika mladih invalidov, ozaveščati javnost in posledično razbijati predsodke o vključevanju mladih invalidov v športne programe in pomagati ter spodbujati različna društva ter organizacije pri prilagoditvi programov za mlade invalide.

Zato jih je dejstvo, da smo tudi v naši občini zaznali potrebo po tovrstnih projektih in pristopili k nakupu koles, namenjenih invalidov, razveselilo. Z nami oz. Zavodom Uvid želijo sodelovati pri nadgradnji projekta ter so pripravljeni pomagati pri medijski podpori projekta in širitvi programa. Nadaljnje aktivnosti bodo dogovorjene v prihodnje, po dobavi koles in vzpostavitvi sistema njihove uporabe skupaj z Zavodom Uvid in lokalno skupnostjo.