Občinski svet Občine Rogaška Slatina potrdil načrt financiranja za projekt Kopališče Rogaška Slatina

18. 04. 2023
Občinski svet Občine Rogaška Slatina potrdil načrt financiranja za projekt Kopališče Rogaška Slatina

Občinski svet Občine Rogaška Slatina je na 5. redni seji dne 29.3.2023 potrdil načrt financiranja za projekt Kopališče Rogaška Slatina.

 

Projekt bo umeščen v bližini Športnega centra Rogaška Slatina, na lokaciji pred postajališčem za avtodome in Športno dvorano Balinček, gledano iz smeri centra. Lokacija je dobro osončena, ravninske lege in zadostne površine, da razen kopališča omogoča načrtovanje še treh novih projektov - pumptrack poligona, parkirišča in otroškega igrišča.

 

V okviru Kopališča Rogaška Slatina načrtujemo plavalni bazen velikosti 20 x 25 m, dva manjša otroška bazena, bazene za dezinfekcijo, bazensko ploščad z zunanjimi tuši in ležalniki, prostor za reševalca iz vode, servisno-upravni objekt, podzemno bazensko tehnologijo, urejene površine za počitek in hortikulturo za naravno senčenje površin. Načrtovana infrastruktura vključuje vse, kar je potrebno za obratovanje kopališča v obdobju junij – september.

 

Glavna ciljna skupina obiskovalcev so domačini, prvenstveno otroci v času šolskih počitnic. Cene vstopnic za Kopališče Rogaška Slatina bodo oblikovane v vrednosti približno ene tretjine cen vstopnic v komercialnih termalnih centrih. Mestna kopališča se s termalnimi centri ne morejo meriti v atraktivnosti ponudbe, lahko pa zagotovijo večjo cenovno dostopnost in večje število kopalnih dni za svoje občane.

 

V letih 2023 in 2024 bodo potekale pripravljalne aktivnosti, ki vključujejo postopek priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN), izvedbo projektnega natečaja, izvedbo postopkov javnega naročanja, izdelavo projektne in nadaljnjih faz investicijske dokumentacije, pridobitev gradbenega dovoljenja.

 

Začetek izvedbenega dela investicije z dejansko gradnjo je predviden v začetku leta 2025, zaključek v prvi polovici leta 2026. Terminski plan projekta narekuje visok tempo vseh neobhodnih in praviloma dolgotrajnih aktivnosti, v želji, da bi Kopališče Rogaška Slatina svoja vrata lahko odprlo s poletjem 2026.

 

Pred izdelavo projektne dokumentacije je bila predstavljena izhodiščna ocenjena vrednost projekta, ki znaša 2.500.000 EUR brez DDV. Po odločitvi občinskega sveta so v tolikšnem obsegu načrtovana sredstva v občinskem načrtu razvojnih programov za obdobje 2023 – 2026.