Projekt nadgradnje nogometne infrastrukture v Športnem centru Rogaška Slatina pripravljen za izvedbo

18. 04. 2023
Projekt nadgradnje nogometne infrastrukture v Športnem centru Rogaška Slatina pripravljen za izvedbo

V preteklih mesecih smo se soočili z velikim izzivom na področju športa, in sicer kako čim učinkoviteje odgovoriti na porast pozitivnih rezultatov in povečan obseg aktivnosti v vseh selekcijah slatinskega nogometnega kluba. Iskali smo rešitve za izboljšanje nogometne infrastrukture v Športnem centru Rogaška Slatina. Pri tehtanju različnih možnosti smo zasledovali maksimalno dnevno uporabnost prostorov, z jasnim ciljem, da čim večji del objekta služi vsem generacijam uporabnikov. Zasledovali smo tudi večjo izkoriščenost objekta v obstoječih tlorisnih gabaritih in vedno bolj zahtevne kriterije za izvedbo tekmovanj na različnih ravneh pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Izdelan je načrt rekonstrukcije, katerega vsebino predstavljamo v petih sklopih:

 

 

1. Obnova kletnih prostorov v starejšem delu objekta. Prostori so po petindvajsetih letih uporabe dotrajani, ureditev se bo z obnovo prilagodila aktualnim potrebam. Garderobam smo glede na veliko število selekcij kluba namenili največjo prioriteto, delež garderob v celotni površini se bo z obnovo povečal.

 

2.  Ureditev dodatnih prostorov na zahodni strani objekta. Z rekonstrukcijo se bo zagradil celoten prostor na hrbtni strani obstoječe tribune. Na sredini se bo ohranil hodnik za namen dostopa do tribune iz smeri parkirišča in tudi za namen dostopa do novih prostorov. Prostor na severni strani bo ohranil funkcionalnosti obstoječih odprtih površin, saj bo tudi v prihodnje namenjen sestankom, pogostitvam ob prireditvah, itd. Na južni strani načrtujemo večjo pisarno za delo športnih delavcev in novinarjev, sanitarije in komunikacije s prehodom v manjšo nadstropno etažo. V novi nadstropni etaži se načrt ureditve nanaša na prostor za goste, nadzorno sobo za predstavnike varovanja in sanitarije.

 

3. Preureditev obstoječe tribune. Razširil se bo podest za glavno TV kamero, vzporedno s podestom bo urejenih 12 mest za delo TV komentatorjev in novinarjev. Na vrhu severnega dela tribune bo urejena dodatna vrsta sedežev za obiskovalce.

 

4. Postavitev montažnih tribun. Urejene bodo kot podaljšek obstoječe fiksne tribune, z ureditvijo petih dodatnih vrst navzdol v smeri proti igrišču in s podaljšano izvedbo montažne tribune proti jugu. V preostali prostor severno in južno bosta umeščeni še dve ločeni, samostojni montažni tribuni, namenjeni organiziranim skupinam navijačev.

 

5. Preureditev centralnega igrišča. Prostor med tribuno in igralno površino omogoča prestavitev igralne površine za 3 m v smeri proti tribuni. Klopi za rezervne igralce, strokovno vodstvo in uradne osebe bodo prestavljene na nasprotno stran igrišča. Na ta način bo zadoščeno kriterijem glede širine igrišča, pridobljen bo prostor za ogrevanje rezervnih igralcev. Pogled s tribun bo približan dogajanju na igrišču.

 

Ocenjena vrednost projekta v predstavljenem obsegu, skupaj s stroški priprave, znaša 1.190.000 EUR. Občinski svet Občine Rogaška Slatina je na 5. redni seji dne 29.3.2023 sprejel odločitev, po kateri so potrebna sredstva zagotovljena v okviru proračuna občine za leto 2023. Odločitvi je botrovala visoka stopnja pripravljenosti investicije za izvedbo. Pomemben dejavnik so tudi ambicije nogometnega kluba, ki dosega vse višjo kakovostno raven v vseh svojih selekcijah.

 

Glavnina izvedbenih del je načrtovana v času poletnega premora pred sezono 2023/24.