Sprejem najboljših učencev pri županu Občine Rogaška Slatina mag. Branku Kidriču

14. 06. 2023
Sprejem najboljših učencev pri županu Občine Rogaška Slatina mag. Branku Kidriču

Najboljše učenke in učence osnovnih šol in glasbene šole v tem šolskem letu je v ponedeljek, 12. junija, sprejel župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. Župan je vsem zaželel dobrodošlico in povedal, da gre za uspešno generacijo, o čemer priča njihova številčna prisotnost. Predpogoj za vstopnico na takšen sprejem je namreč odličen uspeh v vseh letih osnovnošolskega izobraževanja in/ali izjemni dosežki na državnem nivoju.

Udeležencev sprejema pa ne združujejo le izjemni uspehi, ampak tudi odlične značajske lastnosti, kot so: odgovoren, vzoren, spoštljiv odnos do drugih, pripravljen pomagati. To je tisto, kar ima veliko težo, zato želi, da bi te njihove lastnosti ostale trajne, saj bodo za to v družbi uspešnejši in bolj cenjeni.

Uspeh pa je rezultat različnih dejavnikov, tudi dobrega dela ravnateljic in zaposlenih, za kar se jim je župan iskreno zahvalil. Pri tem pa ne gre zanemariti niti vloge lokalne skupnosti, ki si prizadeva v šoli in okolju ustvarjati pogoje za razvoj otrok in mladine. Tako bi lahko razdelili investicije namenjene njim na neposredne, kot so vlaganja v infrastrukturo šol, športna igrišča in posredne, kot so vlaganja v trajnostni razvoj. Ravno slednja so opazili tudi drugi in občini Rogaška Slatina podelil zlati znak Zelene sheme slovenskega turizma oz.jo uvrstili med top 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Tudi v prihodnje se načrtujejo vlaganja v infrastrukturo namenjeno mladim, in sicer so to dodatni prostori za izvajanje mladinskega dela in ureditev Arene Janina kot prostora namenjenega športnim in glasbenim dogodkom.

Nagovor je sklenil z mislimi, da je pred njimi še veliko izzivov, za katere verjame, da jih bodo uspešno premagali, saj so z dosedanjim delom pokazali in dokazali, česa vse so sposobni. Dodal je, da verjame, da bodo pridobljeno znanje znali uporabiti in nadgraditi ter da bo izredno ponosen, če bodo prispevali svoj del tudi k razvoju občine.

Na koncu je župan povabljenim učencem iskreno čestital, jim izročil spominska darila ter zaželel prijetne zaslužene počitnice.

Sprejema so se udeležili:

I. OŠ: Tilen Prah, Martin Žurman, Špela Trinkaus, Ana Berc, Gal Herček, Grega Zbil, Ema Brečko, Lana Skale, Sara Križan, Nika Đurić, Lucas Stojnšek, Monja Žumer, Nina Posl, Vid Prah, Urša Šket

II. OŠ: Jakob Kuraj, Iza Kunštek (oprav.), Tineja Pirš Kamenšek, Jošt Vaukan, Angelika Horvat Drofenik, Lukas Janžek, Marisa Hozjan, Vivien Blažun, Mitja Jančič, Zoja Klara Hrup, Maja Marković, Gašper Rovišnjak, Dominik Sever, Staš Šućur, Ana Grobin, Hana Rebernik, Lan Kitak, Minej Lan Podlesnik

Glasbena šola: Ema Gotlin